Connect with us

Aeroportul Iași anunță noi angajări/Un nou record de trafic în luna noiembrie

Local

Aeroportul Iași anunță noi angajări/Un nou record de trafic în luna noiembrie

Traficul de pasageri pe Aeroportul Iași continuă să înregistreze creșteri semnificative: în luna noiembrie 2023 au fost înregistrați de două ori mai mulți călători față de luna noiembrie 2022 – circa 190.000 de pasageri față de aproape 97.000 anul trecut. Între timp, aerogara a lansat și noi concursuri de angajare (detalii despre fiecare post în parte, la finalul articolului).

Luna noiembrie 2023 a bifat și o premieră, așa cum APIX.ro a mai relatat: a fost trecut pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an, iar, în prezent, traficul a ajuns la 2,14 milioane de călători, cu mult peste capacitatea actualului terminal de la aerogara ieșeană.

Estimările șefilor Aeroportului Iași sunt că, în luna decembrie 2023, vor fi de asemenea în jur de 200.000 de pasageri ceea ce va determina ca, la finalul anului, traficul total să ajungă la peste 2,3 milioane de călători, cu circa 800.000 de pasageri mai mult decât anul trecut (1,54 milioane).

Între timp, autoritățile județene se pregătesc să inaugureze terminalul T4 care va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane de pasageri/an. Potrivit ultimelor informații, gradul fizic de execuție a ajuns la peste 85%: în prezent, se lucrează la finisajele interioare ale clădirii.

În paralel, Aeroportul a anunțat noi concursuri de angajare, după campania majoră de recrutare personal desfășurată vara trecută. Noile posturi scoase la concurs de către aerogară sunt:

  • un post Inspector de specialitate Managementul Siguranței, normă întreagă, perioadă nedeterminată, în cadrul Biroului Managementul Siguranței
  • un post Auditor intern, normă întreagă, perioadă nedeterminată, în cadrul Comp. Audit intern
  • un post Funcționar administrativ, normă întreagă, perioadă nedeterminată, în cadrul Comp. Secretariat, Registratură și Arhivare
  • un post Muncitor calificat (Fochist), normă întreagă, perioadă nedeterminată, în cadrul Biroului Mentenanță zona publică.

„Concursul constă în trei etape: selecția dosarelor de înscriere, proba scrisă din bibliografia de concurs și interviul. Dacă oricare dintre aceste posturi corespunde așteptărilor tale profesionale, te invităm să îți depui dosarul de candidatură până la data de 14.12.2023, ora 16:00, la Compartimentul Resurse Umane al R.A. Aeroportul Iași. Proba scrisă este programată în data de 21.12.2023, iar interviul se va susține în termen de patru zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise”, se arată într-o informare a Aeroportului Iași.

Toate informațiile referitoare la concurs (cerințe, bibliografie) sunt publicate la ACEST LINK. Aeroportul Iași pune la dispoziția celor interesați și două numere de telefon unde pot fi obținute mai multe detalii: 0232 271 590, interior 112, sau 0754 057 673.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top