Connect with us

Ansamblul cu zeci de vile din zona Cârlig, pe punctul de a fi aprobat

zona carlig popricani iasi

Investiții private

Ansamblul cu zeci de vile din zona Cârlig, pe punctul de a fi aprobat

Plenul Consiliului Local (CL) va dezbate, pe 27 martie, construirea unui complex cu 45 de vile în zona Cârlig, un proiect urbanistic propus de două persoane fizice. Regimul de înălțime al construcțiile va fi parter și 2 etaje.

Potrivit planului urbanistic zonal (PUZ), beneficiarii au la dispoziție circa 3,8 hectare, iar locuințele individuale vor fi construite pe 2,9 hectare, în timp ce pe restul suprafeței vor fi amenajate căi de acces. „În ultimii ani, zona studiată prezintă un mare potențial de dezvoltare urbană în condițiile unui cadru natural favorabil cu panorama orientată spre dealurile din est, beneficiind de accesibilitate din drumurile publice și de posibilitatea extinderii echipării tehnico-edilitare”, se arată în proiectul de PUZ.

vile carlig
Click pe imagine pentru a vedea întreg planul de situație

În prezent, accesul la teren este posibil prin intermediul unui drum de pietriș care face legătură dintre amplasament și drumul european (bld. C.A. Rosetti). Documentația urbanistică prevede modernizarea arterei de circulație. „Drumul de pietriș are aproximativ 6 m lățime, fără trotuar. Se propune retragerea împrejmuirii pentru a se putea crea strada cu profil de 10 m descrisă anterior”, se arată în proiectul urbanistic.

schita urbanistica vile carlig
Propunerea de mobilare urbană

Dacă va fi aprobat de consilierii locali, inițiatorii vor putea depune documentația pentru obținerea autorizației de construire.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top