Connect with us

Asociația „Iași Infrastructură”: care sunt cele trei proiecte pe care CJ și 9 primării vor să le deruleze

Local

Asociația „Iași Infrastructură”: care sunt cele trei proiecte pe care CJ și 9 primării vor să le deruleze

Consiliul Județean (CJ) și alte zece unități teritorial-administrative vor înființa o asociație de dezvoltare intercomunitară cu scopul de a implementa proiecte de infrastructură. Un astfel de demers va fi aprobat miercuri de plenul CJ, pasul următor fiind depunerea documentelor în instanță.

Pentru început, asociaţia îşi propune să implementeze trei proiecte de infrastructură: varianta de ocolire Hârlău (5,2 km cu un cost estimat de 18 mil. euro), drum de legătură la reţeaua primară A8 – Leţcani Vest – Centura Iaşi (8,8 km – 44 mil. euro) şi un drum nou şi modernizare drum existent pe ruta Vaslui – Iaşi (86 km – 86 mil. euro).

„Asociaţia s-a constituit în scopul planificării, elaborării, coordonării, implementării de proiecte de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii pentru transportul rutier printr-un mecanism de finanţare specific obiectivelor propuse”, se precizează în statutul asociaţiei „Iași Infrastructură”.

Celelalte autorităţi locale care vor face parte din organizaţie sunt primăriile din Podu Iloaiei, Aroneanu, Golăieşti, Deleni, Tomeşti, Scobinţi, Hârlău, Iaşi şi Miroslava.

Care sunt sursele de venit ale Asociației:

  • contribuția asociaților la formarea patrimoniului inițial, cotizațiile asociaților și alte contribuții de la bugetele locale ale UAT-urilor
  • dobânzile rezultate din plasarea sumelor disponibile
  • donații, sponsorizări sau legate
  • venituri realizate din activități economice directe
  • finanțări externe
  • subvenții obținute de la bugetul de stat, de la bugetele locale sau alte surse legale
  • alte contribuții sau surse de finanțare, cu respectarea legislației în vigoare

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top