Connect with us

Aurel Vlaicu: un investitor renunță la blocuri pentru un centru comercial?

Investiții private

Aurel Vlaicu: un investitor renunță la blocuri pentru un centru comercial?

Firma Auto Trans Com SRL, patronată de Cristinel Bolobiță, a modificat un plan urbanistic zonal (PUZ) care prevedea construirea de blocuri în zona Aurel Vlaicu, lângă Podul Sf. Ioan, iar cel mai recent act urbanistic obținut de la Primărie are ca obiect construirea unui centru comercial.

Pe amplasament a fost emisă o autorizație în mai 2021, pentru demolarea construcțiilor existente. Terenul de peste 16.000 mp a aparținut societății Construcții Hidrotehnice SA care, după aprobarea unui PUZ pentru construirea de blocuri, a scos la vânzare suprafața iar acum a ajuns în proprietate firmei pășcănene.

Acesta este terenul

În martie 2022, Auto Trans Com a început demersul pentru modificarea planului urbanistic, iar, în octombrie, un certificat de urbanism arată intențiile actuale ale investitorului: „Construire centru comercial, gospodărie de apă, împrejmuire teren, amenajare parcare, acces, amplasare mijloace publicitare și organizare de șantier”. Totuși, nu este exclus ca pe lângă centrul comercial să fie construite și câteva blocuri.

În august 2018, CL a dat undă verde pentru construirea a trei blocuri cu 9 etaje și a altor patru imobile cu 5 etaje. În total, au fost avizate pe teren șapte blocuri care pot găzdui până la 600 de apartamente. Amplasamentul este aproape de ieșirea din Iași, imediat după Podul Sf. Ioan, cu acces auto atât din Splai Bahlui mal stâng, cât și din str. Aurel Vlaicu și str. Sf. Ioan.

Aceasta este planșa urbanistică aferente deciziei Consiliului Local din 2018 și care se poate vedea modul în care erau propouse blocurile pe amplasamente. Modificările aduse de Auto Trans Com la PUZ încă nu sunt publice, vom reveni asupra proiectului imediat ce vom avea noi informații

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top