Connect with us

Aviz favorabil pentru extinderea unei clădiri de la Palas

Sursă foto: palasiasi.ro

Investiții private

Aviz favorabil pentru extinderea unei clădiri de la Palas

Omul de afaceri Iulian Dascălu a obținut, în cele din urmă, aviz favorabil pentru extinderea unui corp de clădire de la Palas. Inițial, Comisia zonală a monumentelor istorice a amânat propunerea, dar, recent, i-a dat undă verde investitorului.

Citește și Cum va arăta turnul cu 26 etaje de la Iulius Mall

Extindere corp D1D2 tronson D1e conform PUZ-CP aprobat prin HCL nr 375/1.09.2009 – perimetrul delimitat de strada Palas, str. Sf. Constantin și Elena, str. Sf. Lazăr – aviz favorabil”, este decizia Comisiei zonale de monumente istorice.

Despre ce corp este vorba ne putem face o idee consultând planul Palas publicat, acum aproape zece ani, de presa locală:

Citește și Iulian Dascălu începe lucrările la proiectul ce, în final, ar putea duce la extinderea Palas spre Splai Bahlui

Înainte de extinderea corpului de clădire, investitorul (Palas 1 SRL) va efectua lucrări de consolidare.

În apropierea corpului D1D2 se află terenul achiziționat recent de către Dascălu de la OMV Petrom, unde, conform informațiilor apix.ro, omul de afaceri vrea să ridice un turn cu o înălțime de cel puțin 106 metri (actualul turn de la Palas are 73 m). Însă, deocamdată, Iulian Dascălu are probleme în a obține undă verde de la Comisia națională a monumentelor istorice care, potrivit surselor apix.ro, i-a propus o înălțime mult mai mică (50 60 m). Unele surse spun că nici la Primărie nu ar fi „agreat” proiectul în forma propusă de investitor.

Proiectul turnului de la OMV Petrom a stârnit reacții în spațiul public având în vedere faptul că ridicarea acestuia ar afecta grav imaginea Palatul Culturii. Istoricul Laurențiu Rădvan a publicat, recent, pe blogul său, o imagine prelucrată care ilustrează modul în care ar putea arăta turnul. Surse din piață au declarat pentru apix.ro că, în propunerea lui Iulian Dascălu, cel puțin 10 etaje ale clădirii ar fi vizibile în spatele turnului central al Palatului, așa cum apare și în imaginea prelucrată de istoric:

Citește și Iulian Dascălu construiește cea mai înaltă clădire din țară

Comisia zonală a monumentelor istorice a avut pe ordinea de zi alte trei proiecte propuse la Palas care, anterior, au fost avizate negativ (citește aici detalii). De data aceasta, proiectele au fost amânate la cererea beneficiarului. Cel mai probabil, investitorul a solicitat amânarea întrucât, astăzi, 6 mai, proiectele sunt pe masa Comisiei naționale a monumentelor istorice.

Vom reveni cu informații.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top