Connect with us

Iulian Dascălu demolează zeci de construcții peste drum de Palas

Zona este cuprinsă între Splai Bahlui și str. Palat

Investiții private

Iulian Dascălu demolează zeci de construcții peste drum de Palas

Primăria a eliberat mai multe autorizații de demolare în favoarea omului de afacerii Iulian Dascălu autorizații de demolare a unor construcții cuprinse între Splai Bahlui mal stâng și str. Palat. Este vorba despre pregătirea proiectului despre care apix.ro a scris în mai multe rânduri lunile trecute: o dezvoltare imobiliară integrată pe mai multe terenuri dispuse pe câteva străzi (str. Sf. Andrei, str. Trei Ierarhi, str. Trantomir, str. Iancu Bacalu și fundac Tănăsescu).

Citește și Cum va arăta turnul de 26 de etaje de la Iulius Mall

Opt dintre autorizații sunt pe numele firmei patronate de Iulian Dascălu (Iulius Real Estate), trei au fost obținute de Corsini Ristorante SRL, iar una, cea din fd. Tănăsescu, este pentru firma Safir Real Estate. Ultimele două firme sunt deținute de apropiați ai omului de afaceri ieșean.

Iulian Dascălu a mai obținut, în trecut, alte autorizații de demolare, dezafectarea construcțiilor fiind deja realizată, de exemplu, la unele imobile de pe str. Trei Ierarhi, din zona amplasată în spatele Școlii „Gheorghe Asachi” (citește aici detalii).

Citește și Dascălu va construi un nou turn la Palas, în locul fostei benzinării OMV Petrom

Cele 11 autorizații de demolare fac referire la o suprafață de peste 5.000 mp, iar imobilele care sunt desființate ocupă o suprafață construită de circa 1.600 mp. Printre construcții se numără în special locuințe, anexe gospodărești și spații comerciale. În total, sunt 25 de construcții dispuse pe 23 de terenuri. Dar suprafața totală de teren pe care se va implementa proiectul imobiliar depășește 20.000 mp, unele surse din piață dezvăuind că intenția investitorului este ca, în final, să dezvolte o zonă de circa 70.000 mp.

Apix.ro a dezvăluit, în februarie 2019, că beneficiarii acestor autorizații au achiziționate terenurile, bucată cu bucată, la prețuri cuprinse între 300 și 900 euro/mp.

Citește și Achiziții făcute de Iulian Dascălu. Se pregătește extinderea Palas?

Omul de afaceri Iulian Dascălu pregătește un proiect de amploare în zona cuprinsă între str. Palat și Splai Bahlui mal stâng, unele surse declarând pentru apix.ro că investitorul are în vedere inclusiv o subtraversare pe sub str. Palat prin care noul proiect imobiliar să fie conectat cu complexul Palas.

Cel mai probabil, Dascălu vrea să amenajeze birouri, spații comerciale și locuințe colective. Surse din piață spun că regimul de înălțime va fi destul de mare, mai ales că există o diferență de nivel între zona de construire și str. Palat.

Citește și Iulian Dascălu are probleme: aviz negativ pentru noi lucrări la Palas

Până acum, Iulius Real Estate a mai obținut autorizații de construire pentru lucrări de foraje și excavări necesare pentru efectuarea studiilor geotehnice și arheologice pe terenul din spatele Școlii „Gh. Asachi”, unde demolările au avut loc în luna februarie 2019.

Citește și Au început lucrările la proiectul lui Dascălu vizavi de Palas

Vom reveni cu informații despre acest proiect pe măsură ce investiția avansează.

Câteva dintre zonele unde vor avea loc demolări:

Demolările care au avut loc deja pe str. Trei Ierarhi:

 

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top