Connect with us

Blocuri cu 4 etaje vor fi construite în spatele Mitropoliei

Foto: captură Google Earth

Investiții private

Blocuri cu 4 etaje vor fi construite în spatele Mitropoliei

Oameni de afaceri din București construiesc blocuri la Iași, în zona din spatele Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Proiectul de plan urbanistic zonal (PUZ) a fost publicat recent de Primăria Iași. Din documentația afișată de municipalitate nu rezultă clar intențiile afaceriștilor în ceea ce privește numărul de apartamente, dar indicatorii urbanistici sunt generoși.

Amplasamentul investiției:

Proiectul de PUZ este propus de firma Napa Real Estate SRL, unde sunt asociați trei afaceriști: Ioan Simion, Adrian Boghiu și Georg Kovacs (Suedia). De menționat că ultimii doi dețin părți sociale la firmă prin intermediul unor societății care dețin, la rândul lor, Next Capital Solutions SRL (asociatul majoritar al Napa Real Estate). Boghiu și Kovacs sunt cunoscuți la nivel național prin intermediul unei alte firme, ce nu are legătura cu proiectul de la Iași: recuperatorul de creanțe de origine germană EOS KSI.

Legătura din Iași a oamenilor de afaceri bucureșteni este Ionuț Irimia, alături de acesta ei având și un alt proiect în derulare, pe Toma Cozma, dar care este contestat în instanță de către vecini (citește detalii despre acest proiect).

În ceea ce privește ansamblul din zona din spatele Mitropoliei, din proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului putem afla că suprafața pe care o au investitorii la dispoziție este de circa 4.000 mp, iar solicitarea acestora este un CUT de 4, ceea ce înseamnă că aria desfășurată construită poate ajunge la aproximativ 16.000 mp. Pe indicatori asemănători, afaceristul imobiliar Cristinel Bolobiță vrea să amenajeze aproape 200 de apartamente în trei tronsoane de bloc (citește detalii despre acest proiect).

Terenul are acces la str. Sf. Andrei printr-o bretea care ar urma să fie reabilitată și supralărgită. Traficul va fi descărcat fix în intersecția Petrom. În planșa de reglementări urbanistice mai apare o bretea ce face legătura între amplasament și str. Semnului, dar terenul nu aparține investitorului, ci este vorba despre o servitute de trecere.

În general, regimul de înălțime din zonă este mic, fiind în special case, dar, la str. Semnului a fost construit un bloc cu 4 etaje.

Blocul propus de Napa Real Estate are tot 4 etaje, cu subsol și parter, la o înălțime maximă de 17 metri. Imobilele de locuit vor avea o amprentă la sol de aproape 2.000 mp, circulațiile vor ocupa circa 1.400 mp, iar spațiile verzi 600 mp.

Pe teren se află mai multe construcții care urmează să fie demolate.

Planșa de reglementări urbanistice:

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top