Connect with us

Bugetul județului pe anul 2024: lista principalelor investiții

Proiecte publice

Bugetul județului pe anul 2024: lista principalelor investiții

Bugetul Consiliului Județean (CJ) Iași pe anul în curs este estimat la peste 2 miliarde lei, sumă în care sunt incluse și cheltuielilor instituțiilor din subordine. Lista investițiilor cuprinde proiecte cu o valoare de circa 500 milioane lei.

Printre cele mai mari proiecte se numără investiții în infrastructura rutieră (182 milioane lei), școli (137 milioane lei), spitale (120 milioane lei) și asistență socială (33 milioane lei). Cel mai mare proiect presupune dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlilor, o investiție PNRR ce depășește pragul de 100 milioane lei.

În cazul parcurilor industriale, CJ Iași a prevăzut alocări pentru cel de la Lețcani (12,9 milioane lei, în curs de finalizare), Pașcani (4,3 milioane lei, fază de proiectare) și Holboca (0,5 milioane lei, fază de proiectare).

În ceea privește infrastructura rutieră, principalele investiții prevăzute în bugetul CJ sunt:

  • modernizare DJ282A Popricani – Larga Jijia: 63,2 milioane lei
  • modernizare DJ282D Potângeni – Românești – Podu Iloaiei – Popești – Mădârjac (23 milioane lei)
  • modernizare DJ282B intersecție DN24C – Bivolari – Traian – Spineni – intersecție DJ 282F (19,8 milioane lei)
  • modernizare DJ249A, pe sectorul Mânzătești – Ungheni (16,9 milioane lei)
  • modernizare DJ201C lim. jud. Neamț – Răchiteni – intersecție DN28 (15,5 milioane lei)
  • modernizare DJ249 Hermeziu – Vladomira (8,6 milioane lei)
  • axa rutieră Iași – Suceava (8,5 milioane, plăți rămase de achitat)
  • modernizare DJ208I Blăgești – Crivești – Vânători (8,3 milioane lei)

La capitolul sănătate, unul dintre proiecte vizează dotarea Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale – o investiție PNRR de 31 milioane lei, precum și alte proiecte la aceeași unitate care, în total, ajung la o valoare de aproape 60 milioane lei, la care se adaugă alte 16 milioane lei – un proiect propriu al CJ pentru extinderea și dotarea unității de urgență din cadrul spitalului menționat.

În afara dotării școlilor, celălalt proiect major din cadrul acestui sector presupune achiziția de microbuze electrice pentru transportul elevilor, un proiect PNRR cu o valoare de 36 milioane lei.

Nu în ultimul rând, în acest an vor începe lucrările de reabilitare a clădirii Filarmonicii (va fi semnat contractul de lucrări și va fi dată „prima lopată”) și se vor pune bazele construirii unui nou sediu pentru Opera Iași.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top