Connect with us

Cartierul lui „Tolea” [Vișoianu] va fi extins cu 12 blocuri de 10 etaje: un plus de 480 apartamente

Investiții private

Cartierul lui „Tolea” [Vișoianu] va fi extins cu 12 blocuri de 10 etaje: un plus de 480 apartamente

Firma Cat Construct SRL, deținută de investitorul imobiliar Cătălin Tudosă (cunoscut ca „Tolea”), propune încă 12 imobile de locuințe în cartierul Vișoianu din Lunca Cetățuii, clădiri cu 10 etaje și un număr suplimentar de 480 de apartamente, potrivit documentației de mediu consultate de Apix.ro.

În prezent, ansamblul are 600 de apartamente, astfel că, în final, cartierul Vișoianu va avea nu mai puțin de 1.080 de unități locative, care vor fi deservite de aproape 1.200 de locuri de parcare. Potrivit proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), 570 de locuri vor fi la nivelul solului, iar alte 560 într-o parcare cu subsol, demisol și parter. În total, investitorul dispune de un teren cu o suprafață de 8,7 hectare.

Aceasta este zona de extindere – terenul mai cuprinde o parcelă, la vest, cu deschidere la drumul spre Vaslui

Deși amplasamentul se află pe raza comunei Ciurea, traficul generat de cel puțin 1.200 de vehicule (estimate) va fi descărcat pe drumul Iași – Vaslui și va contribui la supraaglomerarea circulației pe zona CUG-Nicolina, în condițiile în care nu există o alternativă de trafic.

Terenul este împărțit în trei unități teritoriale de referință: UTR M1 – zona de locuințe, în timp ce UTR S1 și UTR S2 sunt zone de servicii

„Se dorește realizarea unui ansamblu de locuințe colective, spații comerciale, birouri și servicii, o zonă de servicii de tip benzinărie, spălătorie auto și funcțiuni asociate, precum și modificarea unei documentații PUZ aprobate anterior”, este obiectul proiectului de PUZ aflat în avizare la autorități.

În primă fază, printr-un proiect aprobat în 2016 de Consiliul Local Ciurea, au fost construite 4 clădiri cu 10 etaje cu un total de 320 de apartamente. Ulterior, au fost ridicate alte 7 clădiri, tot cu câte 10 etaje, respectiv un număr de 280 de apartamente.

Prin actuala documentație de tip PUZ, investitorul vrea să construiască încă 12 clădiri cu câte 10 etaje, respectiv 480 de apartamente. Unitățile locative au una sau două camere. Astfel, în final, cartierul Vișoianu va avea 23 clădiri cu câte 10 etaje care vor găzdui 1.080 de apartamente, cu mențiune că o clădire poate avea mai multe tronsoane de bloc.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top