Connect with us

Clădirea dispeceratului unic ISU va fi ridicată cu fonduri UE

Randare din studiul de fezabilitate al proiectului

Proiecte publice

Clădirea dispeceratului unic ISU va fi ridicată cu fonduri UE

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat o licitație pentru proiectarea lucrărilor de construire a unei noi clădiri în Copou care va găzdui dispeceratul unic al ISU. Investiția va fi realizată cu fonduri europene prin intermediul unui program transfrontalier (o clădire similară va fi ridicată la Bălți, Republica Moldova).

Imobilul dispeceratului unic va fi construit pe str. Lascăr Catargi 59, studiul de fezabilitate fiind întocmit de firma Graphitectura SRL.

Noua clădire va avea un regim de înălțime cu parter și 2 etaje (vezi foto de mai jos), la o înălțime maximă de 12 metri. Suprafața construită va fi de circa 350 mp, iar cea desfășurată de peste 1.000 mp. Accesul în incintă, auto și pietonal, se va realiza din str. Lascăr Catargi care va deservi atât accesul principal în clădirile existente, cât și în clădirea existentă.

Design-ul noii clădiri ISU

Noua clădire ISU va găzdui: 4 încăperi pentru activitatea de dispecerat, 3 birouri de lucru pentru personalul centrului operațional, o sală de pregătire de specialitate a personalului, spații pentru odihna personalului ce va deservi dispeceratul și centrul de coordonare (5 dormitoare cu 4-5 paturi), spații administrative (vestiare, oficii), spații depozitare echipamente IT, spații comune, un spațiu pentru recreere/socializare cu o capacitate de 20 locuri, 5 camere tehnice și un generator electric cu automatizare pentru asigurarea de rezervă cu energie electrică a clădirii.

„Dispeceratul unic va asigura creșterea operativității prin alocarea resurselor necesare în funcție de evenimentele sesizate prin 112/direct, prin eliminarea verigilor intermediare și creșterea eficienței relaționării/cooperării între structurile reprezentate în dispeceratul unic (pompieri-SMURD, ambulanța, poliție, jandarmerie, poliție locală, telecomunicații speciale). Spațiile și amenajările existente nu corespund standardelor actuale pentru desfășurarea acestor tipuri de activități”, se arată în studiul de fezabilitate.

Valoarea contractului de proiectare a fost estimată la circa 120.000 lei, fără TVA. Lucrările propriu-zise la clădirea dispeceratului vor fi finanțate cu fonduri europene.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top