Connect with us

Comisar european: Proiectele mature și fezabile sunt eligibile pe PNRR

Național

Comisar european: Proiectele mature și fezabile sunt eligibile pe PNRR

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, că nu orice proiect este eligibil în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar de finanțare vor beneficia acele proiecte care sunt „mature și fezabile”.

Potrivit comisarului european, termenul pentru contractarea lucrărilor la proiecte încă nu este definitivat, însă cel pentru finalizarea proiectelor este stabilit (august 2026).

„Pe scenariul actual, un plan depus în aprilie 2021 ne-ar permite să avem licitațiile finalizate până în decembrie 2022. Nu orice proiect este eligibil pentru aceste planuri de țară, ci proiectele mature, fezabile. În acest moment, nu am văzut detaliile pentru infrastructura de transporturi, dar aceste planuri de țară, după consultarea publică, vor fi depuse la Comisia Europeană și până în aprilie vor exista consultări cu experții dedicați ai Comisiei, tocmai pentru a ne asigura că proiectele depuse sunt realizabile”, a declarat Adina Vălean pentru HotNews.ro.

Citește mai multe pe HotNews.ro

Alte articole din categoria Național

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top