Connect with us

Consiliul Județean a anulat licitația pentru proiectarea unui parc industrial, deși a avut trei oferte

Singurul parc industrial funcțional din Iași este cel de la Miroslava

Proiecte publice

Consiliul Județean a anulat licitația pentru proiectarea unui parc industrial, deși a avut trei oferte

Consiliul Județean (CJ) Iași a dispus anularea procedurii privind proiectarea lucrărilor la parcul industrial de la Pașcani, în condițiile în care licitația a atras trei oferte, valoarea estimată a contractului fiind de circa 600.000 lei.

Procedura a fost anulată la o săptămână după deschiderea ofertelor: CJ a invocat ca motiv „încălcări ale prevederilor legale afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului”.

„Prin încălcări ale prevederilor legale se înțelege situația în care, pe parcursul procedurii de atribuire, se constată erori sau omisiuni, iar autoritatea contractantă se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corective”, se arată în legislația achizițiilor publice (legea 98/2016).

La procedură au depus oferte trei firme: Total Business Land, Aria Urbană și KXL Studio. Cel mai probabil, CJ va relua licitația după ce face corecțiile necesare la documentația de atribuire. Parcul industrial de la Pașcani dispune de o suprafață generoasă de teren: peste 64 hectare. Licitația lansată de CJ viza lucrări de proiectare la nivel de întocmire a Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Terenul este format din două parcele: una de 57,9 ha și cealaltă de 6,7 ha, ambele suprafețe fiind puse la dispoziția de autoritatea locală din Pașcani. Parcul va fi înființat în suburbia Sodomeni.

Terenul este liber de construcții și se află la circa 7 km de Pașcani. Potențialul acestui oraș în viitor va fi valorificat prin faptul că Pașcaniul va deveni un nod rutier important: la sud de municipiu va fi construit nodul de tip turbion, de intersecție între autostrăzile A7 și A8. Nodul face parte din contractul de execuție a autostrăzii Mircești – Pașcani (parte din A7), în cazul căreia se așteaptă emiterea ordinului de începere a lucrărilor (contractul este semnat cu UMB).

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top