Connect with us

Cât va costa amenajarea drumului provizoriu pe care va fi deviată circulația de pe pasajul Socola

Proiecte publice

Cât va costa amenajarea drumului provizoriu pe care va fi deviată circulația de pe pasajul Socola

Amenajarea drumului provizoriu pe care va fi deviată circulația în timpul lucrărilor la pasajul Socola va costa cel puțin 4 milioane lei, conform informațiilor consultate de APIX.ro în proiectul de buget al Iașului pe anul 2024.

Proiectul figurează la „investiții noi” din buget și este necesar întrucât reabilitarea pasajului Socola va determina reparații capitale la infrastructură și suprastructură, fiind proiectată și o supralăgire. Astfel, circulația va fi închisă, în anumite momente, pe întregul pasaj.

Alternativa de trafic la pasajul Socola apare de două în buget, respectiv:

  • amenajare drum provizoriu pentru deviere circulație pasaj Socola – o alocare de 3,66 milioane lei
  • elaborare documentație tehnico-economică: amenajarea circulației prin înființare trecere la nivel cu CF 605 Iași – Ungheni, pe durata execuției lucrărilor la pasajul Socola, între Trei Fântâni și bld. Socola, cu o alocare de 322.000 lei

Pasajul Socola ar urma să intre în reparații în acest an, dacă Primăria va reuși să execute alternativa de trafic. Contractul de lucrări aferent pasajului a fost semnat în prima parte a anului trecut, cu o asociere de firme conduse de Conest. Tot Conest a semnat, în august 2022, contractul de lucrări pentru reabilitarea șos. Bucium, dar deși au trecut aproape 20 de luni de la momentul semnării, lucrările sunt departe de a fi executate.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top