Connect with us

Cum vor arăta tramvaiele Bozankaya și când ar putea circula în Iași

Proiecte publice

Cum vor arăta tramvaiele Bozankaya și când ar putea circula în Iași

Compania Bozankaya (Turcia) a finalizat proiectarea tipului de tramvai care va fi livrat la Iași. Turcii au încheiat un contract cu Primăria Iași pentru furnizarea a 16 tramvaie. Mijloacele de transport vor avea culoarea verde – culoare selectată în urma unui sondaj online realizat de municipalitatea ieșeană.

„Tramvaiele vor veni în loturi începând cu trimestrul al treilea din anul următor. Tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă pe toată suprafața destinată pasagerilor, cu facilități (rampe/rampă) pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor și a persoanelor cu mobilitate redusă”, a susținut primarul Mihai Chirica.

„Tramvaiele trebuie să aibă o capacitate de transport totală de minim 230 calatori, dintre care minim 30 pe scaune fix, nerabatabile. (…) Scaunele pentru călători vor fi singulare şi nu de tip banchetă, realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic“, se arată în caietul de sarcini al documentației în baza căruia a fost atribuit contractul de livrare.

De asemenea, vehiculele vor trebui echi­pate cu instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire specifică sezonului rece, sistem de numărăre a călăto­rilor, instalaţie audio-video în interior, anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică şi informatică pentru echipamentele de ticketing şi altele. În ceea ce priveşte livrarea primul tramvai la Iaşi, un termen optimist ar fi spre sfârşitul anului viitor, dar, cel mai probabil, vehiculele vor începe să fie livrate la Iaşi începând cu anul 2021. 

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top