Connect with us

Licitația de lucrări la depoul CTP din Dacia poate fi lansată în primăvara 2021

Proiecte publice

Licitația de lucrări la depoul CTP din Dacia poate fi lansată în primăvara 2021

Primăria a semnat astăzi contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent proiectului de modernizare a depoului CTP din Dacia. Având în vedere termenul de predare a documentației – 4 luni – acest lucru creează premisele ca licitația de proiectare și execuție a lucrărilor să fie lansată în prima jumătate a anului viitor.

Contractul pentru realizarea studiului a fost semnat cu singurul ofertant înscris la procedura de licitație, o asociere condusă de firma craioveană Ray Consulting SRL. Din asociere mai fac parte firmele Smart City Development (București), Green Power Energy (Craiova), Pro Concept (Craiova), Longhersin (Timișoara), DM Dezvoltare (Timișoara) și Meva Concept (București). Dintre firmele menționate, cel mai important subcontractant este DM Dezvoltare întrucât are 56% din lucrare.

Amintim că Primăria are deja banii asigurați pentru execuția lucrărilor: 13,5 milioane euro dintr-un credit contractat la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

„Prin acest proiect dorim să ducem în depoul din Dacia tot transportul pe șină, în special cele 32 de tramvaie noi achiziționate cu fonduri europene, și tot parcul auto electric, anume cele 44 de autobuze aflate în curs de achiziție. Acesta ar fi un pas important pentru desființarea depoului CTP din zona Gării. Dorința noastră, care va fi pusă în practică după organizarea unei dezbateri publice, este ca acolo să realizăm un parc pentru toată zona Centru – Gară, o parcare subterană și un muzeu dedicat tramvaiului ieșean”, a susținut primarul Mihai Chirica.

Depoul din Dacia se întinde pe aproape 4 ha şi, până acum, nu au fost făcute reparaţii capitale. Tehnologiile existente la depou sunt la nivelul anilor 1970 – 1980.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top