Connect with us

Două proiecte controversate la CL: un PUZ pe 350 mp și un schimb de terenuri. UPDATE

Utile

Două proiecte controversate la CL: un PUZ pe 350 mp și un schimb de terenuri. UPDATE

UPDATE. Schimbul de terenuri a fost aprobat de plen în timp ce PUZ-ul controversat a fost respins în unanimitate.

Plenul Consiliului Local (CL) are pe ordinea de zi a ședinței din 27 septembrie două proiecte ce vor isca cu siguranță discuții, scrie „Ziarul de Iași”.

Este vorba despre un schimb de terenuri şi aprobarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) controversat. În primul caz, schimbul este propus între Primărie şi firma G&R Imobiliar Group SRL.

Societatea vrea să cedeze un teren de 1.281 mp pe str. Ciric, amplasament pe care nu poate implementa un proiect imobiliar în contextul în care suprafaţa este vecină cu Cimitirul „Eternitatea“. În schimb, firma vrea un teren de 3.370 mp în Cicoarei, zonă care are un potenţial semnificativ de dezvoltare în următorii ani. Proiectul de hotărâre a fost respins deja de câteva ori de plenul Consiliului Local (CL), iar, la şedinţa precedentă, a creat fricţiuni inclusiv în grupul consilierilor PNL: unii au votat, alţii nu, iar proiectul a căzut la un singur vot.

Pentru aprobarea unui astfel de proiect, Executivul are nevoie de girul a 19 consilieri, iar alianţa de facto din plen (PSD-ALDE-PMP) numără doar 18 reprezentanţi, în condiţiile în care aproape că nu există şedinţă în care să nu lipsească consilieri. Celălalt proiect constă în aprobarea unui imobil de locuinţe pe str. Ipsilanti cu un regim de înălţime subsol, parter şi 2 etaje. În Comisia de urbanism a CL acest proiect a fost discutat în mai multe rânduri în ultimii doi ani, investitorul (două persoane fizice) solicitând un număr şi mai mare de etaje cu toate că suprafaţa parcelei este de doar 350 mp. Culmea, deşi a trecut prin Comisie de mai multe ori, în documentaţia aferentă proiectului de hotărâre este un aviz care datează din 2016.

Citește continuarea în „Ziarul de Iași”

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top