Connect with us

Reducere de 50% la abonamentul CTP pentru toți angajații din sistemul de educație

Utile

Reducere de 50% la abonamentul CTP pentru toți angajații din sistemul de educație

Toți angajații din sistemul de învățământ vor beneficia de o reducere de 50% la abonamentul unic CTP. Impactul bugetar se ridică la 5,4 milioane lei pe an.

Potrivit hotărârii aprobate de plenul Consiliului Local (CL), există trei categorii de beneficiari:

  • Personal didactic și nedidactic din învățământul preuniversitar (5.625 persoane)
  • Cadre medicale din unitățile de învățământ (250 persoane)
  • Personal didactic și nedidactic din învățământul universitar (inclusiv personalul Academiei Române, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”, Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”, Biblioteca Centrală Universitară) – 5.386 persoane

În total, numărul beneficiarilor este de 11.261 persoane, impactul bugetar fiind estimat la 450.440 lei/lună și, respectiv, 5.405.280 lei pe an. Beneficiarii vor putea să-și facă abonament unic CTP, valabil doar pentru călătoriile din oraș, achitând 40 lei/lună.

„În prezent, nivelul compensației globale pe care Municipiul Iași o achită către CTP se află la un nivel mediu de 7.418.153 lei/lună, din care diferențele de tarif sunt în sumă de aproximativ de 3.727.204 lei/lună, calcule efectuate în baza situațiilor aferente perioadei octombrie 2018 – iulie 2019”, se arată în hotărârea adoptată de CL.

O altă decizie importantă în relație cu CTP vizează introducerea cardurilor pentru pensionari, fiind înlocuite astfel vechile legitimații. Cardurile ar urma să fie împărțite beneficiarilor cel mai devreme în luna noiembrie. Odată intrat în posesia unui card, beneficiarul nu va mai trebui să meargă periodic la CTP pentru vizare, acest lucru fiind făcut automat. Astfel, cozile tradiționale de la tonetele CTP vor dispărea.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top