Connect with us

FOTO Propunere: cum trebuie delimitat Parcul Natural Codrii Iașilor

FOTO: Codrii Iașilor/Facebook

Mișcări civice

FOTO Propunere: cum trebuie delimitat Parcul Natural Codrii Iașilor

Organizația civică „Codrii Iașilor” a publicat o hartă care arată delimitarea Parcului Natural „Codrii Iașilor”, în contextul demersurilor de înființarea acestui parc, inițiativă susținută de peste 22.000 de ieșeni prin intermediul unei petiții online care poate fi semnată în continuare la ACEST LINK.

„Parcul Natural Codrii Iașilor va cuprinde cele două Sit-uri Natura 2000 de la sud de oraș (SCI și SPA) pe care le vedeți pe harta de mai jos marcate cu bleo și roșu. Cea mai mare parte sunt păduri, dar conțin și pajiști, pentru habiatate diversificate și conservarea peisajelor utilizate de om. Nu includ suprafețe din localități. La nord se vede orașul Iași precum și suburbiile sale dezvoltate spre Miroslava, Valea Adâncă, Bârnova, Tomești etc.”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Codrii Iașilor.

Sursa: Codrii Iașilor/Facebook

„Distanța liniară din centrul orașului până în centrul pădurii este de 13km, iar de la ieșirea din oraș până la intrarea din parc de sub 2 km. Câte aglomerări urbane se pot bucura de așa o pădure chiar lângă oameni? Pădurea este în vasta ei majoritate proprietatea statului român, deci a noastră a tuturor! Pe lângă un echilibru mai bun între protecție și exploatare și o administrație echilibrată care să aibă toate nevoile societății în vedere, nu doar interesele financiare, Parcul Natural va preveni și dezvoltarea imobiliară nereglementată și nepotrivită în special pe fondul forestier”, mai precizează organizația civică.

Potrivit sursei citate, spațiul delimitat este deja o principală zonă de sport și agrement pentru ieșeni, chiar și fără implicarea autorităților.

„Activitati de sport inregistrate în zona Iasi si Codrii Iasilor pe site-ul bikemap.net. Se vede ca iesenii fac cel mai mult sport in padurea Bârnova-Dobrovăț, unde propunem înființarea Parcului Natural Codrii Iașilor!” – Codrii Iașilor/Facebook

Articole din categoria Mișcări civice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top