Connect with us

Pasarela Gară – Alexandru a fost redeschisă, dar mai sunt de efectuat lucrări

Persoanele cu dizabilități încă nu pot folosi pasarela

Proiecte publice

Pasarela Gară – Alexandru a fost redeschisă, dar mai sunt de efectuat lucrări

Pasarele care face legătura între zona Gării și cartierul Alexandru cel Bun a fost redeschisă traficului pietonal. Mai sunt de montat lifturile speciale pentru persoanele cu dizabilități și de executat o serie de elemente de finisaj, însă aceste lucrări vor fi făcute când vremea o va permite.

Pasarela a fost construită în anul 1960. După numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor construcția a devenit proprietatea Municipiului Iași, iar municipalitatea a făcut demersurile pentru modernizarea acesteia. Lucrările sunt executate de Compania Construcții Feroviare SA, valoarea contractului fiind de 2.968.796 lei, fără TVA. Execuția lucrărilor a fost întârziată de o serie de intervenții făcute de DelGaz Grid SA, care a dezafectat o conductă de gaze naturale montată de-a lungul pasarelei.

Noua suprastructură a pasarelei este o grindă metalică continuă, pe trei deschideri, montată pe cadre din beton armat. În afara lucrărilor de intervenţie structurale, la nivelul suprastructurii au fost prevăzute refacerea podinei, execuţia unui acoperiş şi a unor pereţi de sticlă securizată, precum şi accesul pentru persoanele cu dizabilităţi. Alte lucrări aferente căii au vizat colectarea şi evacuarea apei pluviale, execuţia parapetului pietonal şi a sistemului de iluminat public.

Lungimea totală a pasarelei este de 291,35 metri, iar lățimea de doi metri.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top