Connect with us

Prima investiție la Aeroport după ani de stagnare: 63 mil. lei

Proiectul va fi finanțat cu fonduri UE

Proiecte publice

Prima investiție la Aeroport după ani de stagnare: 63 mil. lei

Aeroportul Internațional Iași va demara prima investiție importantă din ultimii ani. În acest sens, șefii aerogării vor să acceseze fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Investiția ajunge la peste 63 milioane lei și vizează extinderea platformei de operare și crearea de căi de rulare suplimentare.

Proiectul de investiții a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean (CJ) de miercuri, 19 decembrie. Directorul aerogării, Cătălin Bulgariu, spune că după ce va primi avizul plenului CJ va fi depusă cererea de finanțare pe POIM, program unde aeroportul este eligibil.

Proiectul constă în extinderea platformei de operare (cu încă 270 m) şi căi de rulare suplimentare (una cu o lungime de 263 m, iar cealaltă cu 360 m) care să asigure legătura între pistă şi platforma extinsă.

Proiectul are ca termen de execuţie 12 luni, execuţia lucrărilor fiind de 6 luni, restul perioadei fiind rezervat pentru organizarea licitaţiei (3 luni) şi proiectarea lucrărilor (3 luni).

În plenul CJ de miercuri figurează mai multe puncte cu referire la aeroport, iar unul dintre acestea constă în organizarea unei licitații pentru concesionarea unui teren de 600 mp. Suprafața a fost solicitată de DHL Internațional România SRL, compania care vrea să amenajeze o facilitate cargo pe servicii poștale și curier.

O altă investiție de la Aeroport aparține Aerostar, primul proiect privat de la aerogară care a ajuns într-un stadiu avansat: joi, 20 decembrie, Consiliul Local (CL) Iași va aproba planul urbanistic zonal. Aerostar va investi, în primă instanţă, 6 milioane euro pentru construirea unei unităţi de mentenanţă pentru avioane civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737, aeronave folosite cu predilecţie de companiile care operează zboruri la Iaşi. Aerostar a concesionat 16.000 mp de la CJ Iaşi.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top