Connect with us

Piaţa imobiliară în T1: Investiţiile s-au redus cu 50%, iar dezvoltatorii sunt mai precauţi

Studii și analize

Piaţa imobiliară în T1: Investiţiile s-au redus cu 50%, iar dezvoltatorii sunt mai precauţi

Investiţiile de pe piaţa imobiliară s-au diminuat în primul trimestru cu circa 50% faţă de perioada similară din 2020, la aproximativ 74 milioane euro, remarcându-se diferenţe mari în evoluţia diferitelor sectoare, în condiţiile în care spaţiile industriale şi logistice continuă să atragă cel mai mare interes, în timp ce livrările noi au scăzut semnificativ pe aproape toate categoriile de active, arată o analiză realizată de compania de consultanţă imobiliară JLL, citată de Ziarul Financiar.

Începutul lui 2021 a adus pe piaţa locală şi un nou tip de investitor, odată cu intrarea în sectorul imobiliar a fondului de investiţii de tip private equity Oresa Ventures, care a cumpărat Solo Logistic Park din Iaşi de la compania locală Tester Group. Oresa Ventures este activ în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România din 2005, unde deţine participaţii în 25 de companii din domeniul FMCG, construcţii şi servicii financiare.

Potrivit analizei, deşi există încă multă incertitudine în ceea ce priveşte sfârşitul pandemiei, un număr consistent de tranzacţii sunt în diverse stadii şi ar putea să fie închise în acest an, cu un volum estimate la peste 700 milioane de euro.

Citește mai multe detalii în Ziarul Financiar

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Studii și analize

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top