Investiții private
Planșă: cum va arăta investiția Aerostar de la Aeroport
Compania Aerostar Bacău a finalizat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent investiției propuse în zona aerogării ieșene: un hangar pentru servicii de mentenanță la avioane civile. Proiectul de PUZ a fost publicat recent de Primăria Iași și arată ce construcții vrea să facă Aerostar în ambele etape de implementare a investiției.
Citește și Schiță: planul de dezvoltare a aeroportului în următorii ani
Amplasamentul investiției:
Citește și Cum conectăm Aeroportul de Iași prin cartierul Aviației?
În septembrie 2017, Aerostar Bacău a semnat cu Consiliul Județean un contract de concesiune a unei suprafețe de 16.000 mp pe o perioadă de 49 de ani. Redevența anuală a companiei se ridică la puțin peste 10.000 euro. Planul companiei este de a construi o unitate de mentenanță pentru avioane din familiile Boeing 737 și Airbus 320, iar la hangar se va putea lucra simultan la trei aeronave. Recent, Aerostar a anunțat investiția din prima etapă de dezvoltare: 5,6 milioane euro. Din informațiile apix.ro, întregul proiect are o valoare de circa 10 milioane euro.
Citește și Moara de Vânt: plan de trafic și proiecte imobiliare
Planșa de reglementări urbanistice:
Consultând planșa, putem observa că, în prima etapă, vor fi amenajate un hangar și o anexă, legate printr-o cale de rulare cu pista aerogării. În imediata apropiere a hangarului va fi amenajată și o platformă betonată. În etapa a doua apare o nouă construcție, în partea sudică a amplasamentului.
Citește și Aeroportul are un nou șef. Cum se va dezvolta aerogara?
În ceea ce privește indicatorii urbanistici, Aerostar vrea ca hangarul să aibă o înălțime maximă de 25 metri, iar clădirile aferente să aibă un regim de înălțime maxim cu subsol, parter și cinci etaje. Procentul de ocupare a terenului ajunge la 80%, iar coeficientul de utilizare a terenului la 20 (raportul dintre suprafața construită desfășurată și parcelă în acest caz, CUT-ul este volumetric: raport între volumul construit și suprafața terenului, după cum ne-a atras atenția arhitectul Mihai Codreanu).
Citește și Un afacerist „controlează” 8 ha în Moara de Vânt și va construi blocuri