Connect with us

Polonezii de la PESA ar putea livra primele tramvaie noi la Iași

PESA este unul dintre cei mai mari operatori din Europa

Trafic

Polonezii de la PESA ar putea livra primele tramvaie noi la Iași

Ministerul Dezvoltării are un ofertant unic la licitația prin care vrea să achiziționeze pentru Iași. 16 tramvaie noi, cu o lungime de 30 metri.

Valoarea estimată a contractului ajunge la 184 milioane lei, respectiv 11,5 milioane lei/tramvai.

Licitația a fost lansată încă de la începutul acestui an și, inițial, termenul pentru depunerea ofertelor a fost 12 martie. Ministerul a prelungit de mai multe ori acest termen la solicitarea mai multor companii care au cerut clarificări privind documentația de atribuire a contractului.

În evaluarea ofertei se va ține cont 80% de componenta financiară, 10% de numărul suplimentar de călători transportați față de cerințele din caietul de sarcini și 10% de perioada de garanție. Este de așteptat ca Ministerul să anunțe rezultatele licitației în maximum o lună.

După semnarea contractului, primul tramvai ar urma să ajungă la Iași în maximum 15 luni, iar celelalte până în a 24-a lună de contract.

Toate tramvaiele vor avea instalaţii de aer condiţionat. De asemenea, vehiculele vor mai fi dotate cu: instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior. În ceea ce priveşte sistemul de numărare a călătorilor, această facilitate va fi implementată cu senzori video inteligenţi 3D şi un analizor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

To Top