Connect with us

Primăria Iași are cale liberă pentru a stabili furnizorul a încă 18 tramvaie moderne: instanța a respins plângerea PESA

Local

Primăria Iași are cale liberă pentru a stabili furnizorul a încă 18 tramvaie moderne: instanța a respins plângerea PESA

Municipaitatea ieșeană poate alege câștigătorul licitației pentru furnizarea a 18 tramvaie moderne, după ce judecătorii de la Curtea de Apel au respins acțiunea PESA – producătorul polonez a susținut că celălalt participant la licitație (Bozankaya) ar fi depus o ofertă neconformă.

Anterior, polonezilor le-a fost respinsă și sesizarea înaintată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC). La acest moment, Primăria are cale liberă să desemneze câștigătorul dintre cei doi ofertanți, termenul pentru emiterea raportului de procedură fiind 14 noiembrie.

La acest moment, pe străzile Iaşului circulă 32 de tramvaie noi: 16 achiziţionate de Ministerul Dezvoltării de la PESA (producător polonez) şi alte 16 cumpărate de Primărie de la Bozankaya (producător turc). Ambele achiziţii au fost finanţate cu fonduri europene. Față de aceste vehicule, care o lungime de 30 metri, noile tramvaie vor avea o lungime între 19 și 22 metri.

„Tramvaiele trebuie să aibă o capacitate de transport totală de minimum 135 locuri, dintre care minimum 30 pe scaune fixe, nerabatabile, din care min. 5 din low floor, plus vatmanul. Producătorul poate suplimenta numărul de locuri pentru călători prin montarea de scaune rabatabile”, se precizează în caietul de sarcini. Toate scaunele trebuie să fie singulare (şi nu de tip banchetă) şi să fie realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice.

Printre alte dotări ale vehiculelor se numără: instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, instalaţie de exhaustare a aerului viciat, sistem de numărare a călătorilor, cu instalaţie audio-video în interior, anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing, instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior, prize de încărcare USB etc.

De asemenea, fiecare tramvai va avea un tablou de bord cu afişaj digital, alături de un computer de gestionare a traficului, GPS, echipamente Wi-Fi şi comunicare online

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top