Connect with us

Primul pas pentru înființarea parcului industrial Holboca: licitație pentru proiectare

Pe acest teren va fi amenajat parcul industrial

Proiecte publice

Primul pas pentru înființarea parcului industrial Holboca: licitație pentru proiectare

Consiliul Județean (CJ) Iași a scos la licitație serviciile de proiectare a parcului industrial din Holboca, o investiție estimată la circa 35 milioane lei care va fi realizată pe un teren cu o suprafață de circa 30 hectare, amplasamentul fiind adiacent drumului județean DJ 248D și căii ferate magistrale București – Iași – Ungheni.

Licitația lansată de CJ prevede un contract de circa 160.000 lei, fără TVA, pentru întocmirea următoarelor documentații:

  • Studiu topografic cu viza OCPI.
  • Studiu geotehnic verificat Af.
  • Documentații suport necesare obținerii avizelor solicitate prin certificatul de urbanism.
  • Studiu de oportunitate.
  • Documentația PUZ – Parc industrial Holboca.

Studiile trebuie să fie întocmite în maximum 6 luni de la semnarea unui contract în acest sens. Administrația județeană a preluat terenul de la comuna Holboca, în 2019, pentru o perioadă de 49 de ani în vederea realizării parcului industrial, acordul de parteneriat între cele două entități fiind parafat în vara aceluiași an.

Amplasamentul terenului: estimare APIX.ro în baza unor informații furnizate de CJ – forma terenului ar putea fi diferită:

„Prin înființarea acestei zone industriale, instrument cheie pentru impulsionarea mediului de afaceri județean și local, se urmărește creșterea atractivității locației pentru investiții în activități economice, crearea de noi locuri de muncă, creșterea gradului de competitivitate economică, atragerea investițiilor autohtone și străine și atragerea de noi resurse”, este explicația CJ pentru realizarea parcului.

Parcul industrial Holboca va fi administrat de o companie care va fi înființată de cele două entități. În acest an, 93% dintre respondenții unui sondaj realizat în Holboca au precizat că realizarea unui parc industrial pe raza comunei este considerată „foarte utilă și utilă”.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top