Connect with us

Proiect major în zona Fortus: complex de blocuri cu 11 etaje întins pe 3,4 hectare

platforma industriala fortus

Investiții private

Proiect major în zona Fortus: complex de blocuri cu 11 etaje întins pe 3,4 hectare

Un proiect imobiliar major este propus în zona Fortus de CCI Construct Company, firmă care, în ultimul timp, a făcut obiectul unor controverse legate de relația cu clienții săi. CCI propune un complex cu blocuri în regim de 11 etaje pe latura sudică a fostei platforme industriale, unde are în proprietate 3,4 hectare.

Planul urbanistic zonal (PUZ) aferent investiției va fi dezbătut la sediul Primăriei (28 iunie, ora 12.30), dar municipalitatea a publicat proiectul fără date esențiale, precum numărul de blocuri sau numărul de apartamente. În schimb, suprafața desfășurată construită propusă de investitor arată amploarea: aproape 120.000 mp. În același timp, în proiect se vorbește despre un minim de 1.000 de locuri de parcare.

plan situatie proiect CCI blocuri Fortus
Amplasamentul investiției CCI – pe latura sudică a platformei Fortus, în apropiere de terenuri ale Primăriei și Universității „Alexandru Ioan Cuza” (stațiunea de cercetare pentru acvacultură)

Datele tehnice ale proiectului major din zona Fortus

CCI Construct Company SRL are în proprietate un teren cu o suprafață de 33.878 mp. Construcțiile existente, care vor fi demolate, ocupă aproape 9.300 mp. Investitorul a împărțit terenul în patru unități teritoriale de referință (UTR):

  • locuințe colective, birouri, servicii și alte funcțiuni asociate
  • zonă de centru de cartier conținând echipamente publice și servicii de nivel rezidențial
  • zona spațiilor plantate și spații de joacă
  • zonă circulații

Cea mai mare parte a suprafeței (aproape 30.000 mp) este destinată construirii de blocuri cu subsol, demisol, parter, 11 etaje și un etaj tehnic. Blocurile vor ocupa 10.485 mp (suprafața construită), în timp ce suprafața construită desfășurată este propusă la 119.832 mp. Pentru spațiile verzi sunt alocați 10.000 mp, în timp ce circulațiile (carosabil și alei pietonal) au rezervați 9.500 mp.

Alți 2.045 mp ai terenului sunt destinați zonei de centru de cartier, în timp ce 620 mp vor fi ocupați cu un loc de joacă, iar circa 1.300 mp vor fi cedați domeniului public pentru modernizarea accesului rutier la amplasament. De la terenul CCI la șos. Nicolina se ajunge prin intermediul str. Fortus, o arteră subdimensionată și nemodernizată.

Conform documentației urbanistice, ansamblul de blocuri va fi construit în perioada martie 2025 – decembrie 2029, cu darea în folosință a locuințelor în prima jumătate a anului 2030.

După ce va fi organizată dezbaterea publică, proiectul de PUZ va ajunge pe masa consilierilor locali și, ulterior, beneficiarul va putea solicita eliberarea autorizației de construire pentru proiectul major din zona Fortus, fostă platformă industrială care va trece prin reconfigurări urbanistice de amploare în următorii ani.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top