Connect with us

Proiectul hotelului cu 22 de niveluri, vizavi de Silk, ajunge la vot în Consiliul Local

Aici va fi construi Hotel Orizont

Investiții private

Proiectul hotelului cu 22 de niveluri, vizavi de Silk, ajunge la vot în Consiliul Local

Un proiect imobiliar important este pe punctul de a fi supus dezbaterii Consiliului Local (CL) în următoarea ședință, care ar putea avea loc în prima parte a lunii februarie, conform informațiilor APIX.ro. Investiția aparține firmei Hotel Orizont și vizează construirea unui apart-hotel la intersecția dintre bld. Tudor Vladimirescu și Calea Chișinăului.

Dacă votul din Consiliul Local (CL) va fi unul favorabil, atunci investitorul va putea începe demersurile pentru obținerea autorizației de construire. Imobilul are 22 niveluri: 3 în subteran, demisol, parter, mezanin, 15 etaje și un etaj tehnic.

Acesta este terenul – anterior, suprafața a făcut obiectul unui schimb între grupul Iulius și Primărie. Ulterior, terenul a fost vândut către Hotel Orizont

Așa cum APIX.ro a mai scris pe această temă, terenul are o suprafață de peste 2.600 mp. „Apart-hotel cu funcțiuni mixte, birouri, servicii, spații comerciale și parcare subterană”, este obiectul planului urbanistic zonal care va fi supus dezbaterii plenului CL.

„Oportunitatea principală o reprezintă prezenţa amplasamentului în vecinătatea unor căi de circulaţie de trafic municipal major, a dotărilor edilitare precum şi situarea amplasamentului adiacent unei zone în continuă dezvoltare. În acest spaţiu ar fi oportună dezvoltarea unor funcţiuni ce pot da o dinamică a spaţiului vizual perceput de-a lungul bulevardului Tudor Vladimirescu si Calea Chisinaului”, se mai precizează în proiectul de PUZ.

Plan de încadrare a imobilului în zonă (centrul imaginii – cercul roșu). În planșă sunt evidențiate și celelalte proiecte imobiliare din zonă, iar unele clădiri vor avea o înălțime de peste 100 metri. În cazul Hotelului Orizont, clădirea va avea o înălțime de 68 metri

Imobilul va ocupa 40% din teren (circa 1.000 mp), în timp ce circulațiile auto, aleile, parcări și platforme circa 900 mp. Pe o suprafață de aproape 700 mp vor fi amenajate spații plantate.

În ceea ce privește circulația, vor fi o serie de noi amenajări în intersecție, modificări care vor fi făcute de către Prime Kapital, investitorul de la Silk District. În prezent, pe teren nu există construcții, iar terenul nu este împrejmuit. În schimb, pe teren este o platformă betonată asfaltată și există un drum de legătură secundar între Calea Chișinăului și parcarea Leroy Merlin.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top