Connect with us

Proiectul Silk District a primit avizul de mediu

Investiții private

Proiectul Silk District a primit avizul de mediu

Proiectul Silk District a primit undă verde din partea Agenției pentru Protecția Mediului Iași, informează investitorul Prime Kapital într-un comunicat remis redacției apix.ro. Oficialii companiei spun că primirea avizului de mediu confirmă faptul că proiectul Silk District va îmbunătăți considerabil amprenta ecologică a zonei.

„Reconversia va transforma o zonă cu funcţiuni industriale, aflată în apropiere de centrul oraşului şi cu impact semnificativ asupra mediului, într-o zonă rezidențial și office, cu ample suprafeţe verzi şi cu impact redus asupra mediului”, se arată în comunicatul PK.

Planul investitorului este de amenaja pe fosta platforma industrială Teba un ansamblu imobiliar. „Suprafața de 10 hectare de pe Calea Chișinăului va oferi ieșenilor clădiri de birouri clasa A, blocuri de locuințe moderne și servicii complementare de calitate. Conform raportului de mediu, procentul de spațiu verde, format majoritar din vegetație spontană, al platformei Teba este de aproximativ 2,6%”, se mai arată în comunicat.

Silk District este un proiect de tip mixed-use la scară largă, cu funcții multiple, dispuse pe mai multe niveluri și combinate. Proiectul va aduce în Iași 100.000 mp de birouri clasa A și 2.500 apartamente moderne. De asemenea, ansamblul include și un hotel de 4 stele cu facilități de conferință și săli de fitness (1.500 mp), spaţii de retail şi servicii (11.700 mp), o clinică medicală privată (1.500 mp), zone verzi cu circulaţii pietonale şi spaţii de recreere (49% din amplasament), spaţii de joacă (3.500 mp) şi o grădiniţă privată (1.500 mp).

Proiectul întâmpină și unele obstacole: foști chiriași contestă dreptul de proprietate al investitorului asupra terenului, fiind deschise mai multe acțiuni în instanță în acest sens. Totodată, unele firme, chiar dacă nu au vreo legătură directă cu proiectul, au solicitat în instanță anularea actelor urbanistice emise până acum de către Primăria Iași.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top