Connect with us

Ședință la CJ: alocări de 25 mil. lei pentru modernizarea a 2 drumuri

Local

Ședință la CJ: alocări de 25 mil. lei pentru modernizarea a 2 drumuri

Consiliul Județean (CJ) se va reuni săptămâna viitoare într-o nouă ședință. Până la ora redactării acestei știri, pe ordinea de zi erau incluse circa 30 de proiecte de hotărâre. Printre acestea, se numără două inițiative ce fac referire la modernizarea de drumuri județene.

În primul caz, este vorba despre drumul DJ 281B pe sectorul dintre Boroșoaia și Plugari, respectiv circa 7 km. Plenul CJ va aproba un credit de angajament în valoare de 21,4 milioane lei, defalcat pe doi ani: 18,5 milioane lei în 2021 și circa 3 milioane lei în 2022.

Aprobarea creditului de angajament reprezintă, în esență, o promisiune de finanțare a proiectului, dar, în același timp, deschide calea organizării licitației de execuție a lucrărilor.

În cel de-al doilea caz, este vorba despre drumul DJ 208F: Heci (intersecție DJ 208) – Tătăruși – Iorcani – lim. județ Suceava, respectiv circa 12,5 km. Acest proiect este în implementare și este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), program guvernamental. CJ va aloca o sumă de 3,7 milioane lei pentru a rezolva o problemă actuală: plata unor lucrări deja efectuate, iar banii vor fi, ulterior, decontați, din fondurile PNDL. Alocarea este necesară pentru evitarea achitării unor penalități către constructor, conform documentelor aferente proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii plenului CL.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top