Connect with us

Arhitectul-șef al Iașului a fost suspendat din funcție

Local

Arhitectul-șef al Iașului a fost suspendat din funcție

Arhitectul-șef al Iașului Alexandru Mustiață a fost suspendat, astăzi, din funcție, iar atribuțiile sale au fost preluate de Raluca Mocanu, șefă a Serviciului Urbanism. În trecut, Mocanu a mai ocupat interimar funcția de arhitect-șef al orașului. Decizia a fost adoptată de primarul Mihai Chirica. Edilul-șef a anunțat că, pe perioada suspendării, Mustiață face obiectul unei cercetări disciplinare.

„Conviețuirea dintre mine și arhitectul-șef a dispărut. Decizia mea este luată, toate atribuțiile i le voi transfera Ralucăi Mocanu până la finalizarea anchetei de către Comisia de disciplina”, a declarat primarul Chirica.

El și-a motivat decizia prin modul în care arhitectul-șef a gestionat unele probleme de la nivelul direcției și a făcut referire la proiectul urbanistic din str. Strămoșilor nr. 49A, Dacia, acolo unde intenția unui proprietar de a ridica un „bloc-plombă” a stârnit revolta vecinilor. Cazul este unul mai vechi: proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobat în 2017, iar în 2018 a fost emisă autorizația de construire. Protestele vecinilor au determinat proprietarul și Primăria să demareze, în 2019, un posibil schimb de teren, conform primarului. În iunie 2019, edilul-șef spune că i-a dat toată documentația aferentă în analiza arhitectului-șef, inclusiv cu varianta de schimb de teren, dar, de atunci, direcția de urbanism nu a făcut niciun pas în acest sens.

Primarul a mai anunțat că a început demersurile pentru anularea pe cale administrativă a hotărârii Consiliului Local din 2017, pentru aprobarea PUZ-ului întrucât nici proprietarul „nu fost cât se poate de corect”.

„Acțiunea de informare a tuturo vecinătăților pentru care este și el răspunzător, nu a fost făcută corect. În cursul acestei zile, am cerut Instituției Prefectului anularea hotărârii pe cale administrativă. Astfel, s-au suspendat lucrările acolo”, a spus primarul.

În același timp, edilul-șef a precizat că a informat proprietarul că pot fi reluate procedurile pentru un schimb de teren: în Strămoșilor este o suprafață de 666 mp.

Situația proiectului urbanistic a revenit în atenția publică în cursul zilei de ieri, când un grup de cetățeni din Dacia a protestat în fața Primăriei.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top