Connect with us

Statuia Independenței va fi restaurată: investiție de circa 2 milioane de lei

Repere istorice

Statuia Independenței va fi restaurată: investiție de circa 2 milioane de lei

Primăria Iași a lansat o licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de restaurare a Monumentului Independenței, contractul având o valoare estimată de 1,9 milioane lei, fără TVA. Firmele interesate pot depune oferte până pe 18 iulie.

Monumentul a fost ridicat în perioada iunie 1978 – octombrie 1979, după planurile Gabrielei Manole-Adoc, pentru marcarea a 100 de ani de la Războiul de Independență. Basoreliefurile au fost realizate la Atelierele Nicolina Iași, iar statuia este turnată în bronz în piese de câte 2,5 metri înălțime.

„Statuia este reprezentarea alegorică a României: o femeie tânără, pășind, cu hainele drapate de vânt și cu un mare drapel desfășurat și fluturând spre spate”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Presa locală a relatat în trecut despre fisurile apărute în soclu, dar și despre nepotrivirea materialului care îmbracă piedestalul cu cel folosit la amenajarea parcului din jur. Proiectarea lucrărilor și realizarea propriu-zisă a restaurării sunt programate să dureze 14 luni.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Repere istorice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top