Connect with us

Transport feroviar: anul acesta încep lucrări de circa 35 mil. euro pe magistrala Tecuci – Iași, finanțate prin PNRR

Proiecte publice

Transport feroviar: anul acesta încep lucrări de circa 35 mil. euro pe magistrala Tecuci – Iași, finanțate prin PNRR

O firmă din Prahova, cu susținerea unor companii din Turcia, va executa lucrări pe magistrala de cale ferată Tecuci – Iași, în cadrul unui proiect de aproape 170 milioane lei (fără TVA), banii fiind asigurați în cadrul PNRR.

Potrivit informațiilor APIX.ro, compania NESS Proiect Europe SRL a fost singurul ofertant la licitația organizată de către CFR și, zilele trecute, a fost declarată câștigătoare, pasul următor fiind semnarea contractului.

„Prin execuția lucrărilor prevăzute, se prognozează creșterea volumului de transport, cu tendințe de dezvoltare socio-economică a zonelor, având un impact semnificativ. Impactul și contribuția lucrării vor duce și la creșterea economică la nivel regional și național, determinând atractivitatea transportului de marfă și călători”, se arată în documentația de atribuire a contractului, consultată de APIX.ro.

Proiectul este intitulat „Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru reabilitarea parametrilor tehnici și suprastructurii căii” în cadrul Regionalei CFR Iași. Proiectul este unul de tip „Quick Wins” și beneficiază de finanțare în cadrul PNRR.

Potrivit CFR, principalul obiectiv al lucrărilor vizează eliminarea restricțiilor și limitărilor de viteză existente și evitarea introducerii unora noi prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante, având ca rezultat aducerea liniei în parametrii necesari asigurării siguranţei circulaţiei.

Câștigătorul licitației, NESS Proiect Europe SRL, a avut, în anul 2021, o cifră de afaceri de peste 220 milioane lei și un profit de circa 12 milioane lei la un număr mediu de aproape 200 de angajați.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top