Connect with us

Trei Fântâni: italienii au un prim aviz pentru ansamblul cu peste 20 de imobile, cu un regim de până la 10 etaje

Investiții private

Trei Fântâni: italienii au un prim aviz pentru ansamblul cu peste 20 de imobile, cu un regim de până la 10 etaje

Firma Italimob Construzioni SRL a primit undă verde de la Comisia tehnică de urbanism a Primăriei pentru introducerea în intravilan a unei suprafețe de peste 13 hectare, unde italienii au intenția de a construi un ansamblu imobiliar major. Amplasamentul se află la 2 km distanță de intersecția cu Bucium și Poitiers.

APIX.ro a scris, în premieră, despre proiect în luna ianuarie, atunci când am publicat și randări ale complexului. Ulterior, în aprilie, planul urbanistic zonal a făcut obiectul unei dezbateri publice, suferind unele modificări față de varianta inițială.

Amplasamentul investiției

În noua planșă urbanistică apar 16 blocuri cu regim subsol, demisol, parter, 10 etaje și un etaj tehnic; o clădire comercială (mall) cu demisol, parter și 2 etaje; două imobile cu demisol, parter și 4 etaje și alte trei clădiri cu demisol, parter și 2 etaje. Față de informațiile precedente au „dispărut” din planurile investitorului mai multe construcții care erau de tip vilă.

În stânga este str. Trei Fântâni, blocurile de locuințe sunt cele 16 construcții din centrul imaginii. Celelalte clădiri – birouri, servicii, comerți – cu regim mai mic de înălțime sunt evidențiate cu alte culori

Având în vedere problemele de trafic aferente zonei intersecției Trei Fântâni – Bucium – Poitiers, planul investitorilor, în colaborare cu Primărie, vizează crearea unei noi legături rutiere.

Acesta este calea suplimentară propusă, respectiv pasajul de trecere la nivel de cale ferată (subteran sau suprateran) care a fost invocat în trecut și de către Primăria Iași: pasajul începe de pe str. Trei Fântâni, trece peste Vămășoaia și calea ferată, iar traficul va fi descărcat pe un drum secundar din zona industrială și pe bld. Virgil Săhleanu

Deocamdată, decizia Comisiei tehnice de urbanism vizează doar introducerea terenului în intravilan în vederea reglementării pentru construirea ansamblului imobiliar cu funcțiuni mixte. Forma finală a proiectului – în ceea ce privește amplasarea și regimul de înălțime al clădirilor – încă nu este cunoscută și nu este clar dacă a rămas varianta dezbătută în luna aprilie 2022.

Cert este că italienii mai au de îndeplinit mai mulți pași pentru aprobarea proiectului, o decizie în Consiliul Local putând fi adoptată, cel mai devreme, la jumătatea anului viitor.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top