Connect with us

Vin noi turbine eoliene la Iași: transporturi agabaritice pe ruta Agigea – Ruginoasa

Investiții private

Vin noi turbine eoliene la Iași: transporturi agabaritice pe ruta Agigea – Ruginoasa

În perioada 18 – 26 august vor avea loc noi transporturi agabaritice pe ruta Agigea – Ruginoasa, anunță CNAIR, fiind vorba despre transportul unor componente eoliene pentru parcul pe care îl construiește miliardul Rinat Ahmetov. Vor avea loc 7 astfel de transporturi.

La Ruginoasa au fost deja montate 2 dintre cele 10 turbine, parcul eolian urmând să fie pus în funcțiune până la finalul acestui an. Turbinele montate la Ruginoasa sunt cele mai mari instalate vreodată în România, fiind produse în Danemarca, de către Vestas.

Transporturile agabaratice vor avea loc pe traseul Agigea (județul Constanța) – DN39 – A4 – DN2A – Giurgeni –– Slobozia – DN2A – Urziceni– DN2 – Râmnicu Sărat – Bacău – A7 – DN2 – Roman – DN28 – Târgu Frumos – DN28 – Războieni – DN 28 – Târgu Frumos – DN28A – Ruginoasa (județul Iași).

Potrivit unui raport consultat de APIX.ro, parcul eolian va avea o putere totală de 60 MW. Inițatorul a încheiat contracte de superficie cu Primăria Ruginoasa pentru o suprafață totală de 24 hectare, alte 1,1 ha fiind achiziționate de la persoane particulare.

Lățimea maximă a vehiculului este 4,59 m cu masa totală 168 tone, lungimea 58 m și înălțimea 5,05 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transporturilor sunt stabilite de poliția rutieră. Vehiculele vor fi însoțite de autovehicule autorizate și de echipaje ale poliției rutiere. Transporturile nu se vor desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

Turbinele vor fi montate pe raza comunei, în intravilanul localităților Ruginoasa, Dumbrăvița, Boldești, Hărmăneștii Vechi și Hărmăneștii Noi, cea mai apropiată locuință fiind la aproape 1 km de o turbină.

Locurile unde vor fi montate turbine (sunt 12 puncte afișate întrucât alte 2 turbine vor fi montate anii viitori, deocamdată doar 10 au fost comandate la Vestas)

Construirea parcului eolian de la Ruginoasa este o premieră în ultimii 10 ani în România, în condițiile în care astfel de investiții au fost „înghetațe”.

Aceasta este prima turbină montată la Ruginoasa (click pe imagine pentru a o mări)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top