Connect with us

A fost lansată licitația de lucrări pentru podul de la Ungheni: contract de 162 milioane lei

Trafic

A fost lansată licitația de lucrări pentru podul de la Ungheni: contract de 162 milioane lei

CNAIR a lansat licitația de proiectare și execuție a podului de la Ungheni (vezi anunțul), o investiție estimată la peste 160 milioane lei finanțată din fonduri europene prin intermediul unui mecanism financiar european dedicat dezvoltării infrastructurii strategice de transport: Mecanismul pentru Interconectarea Europei – componenta Mobilitate Militară.

Companiile interesate să construiască podul trebuie să depună oferte până pe 13 septembrie. După semnarea unui contract, 6 luni sunt dedicate activității de proiectare, iar lucrările ar urma să fie executate pe o perioadă de 18 luni.

Podul Ungheni face parte din autostrada A8 Tg Mureș – Iași – Ungheni (click pe imagine pentru a o mări)

Accesul pe pod se va face pe câte șapte benzi pentru fiecare sens de circulație: două benzi pentru autobuz/autocar/microbuz cu lățimea de 5 m fiecare, trei benzi pentru autoturisme cu lățimea de 3,50 m fiecare și două benzi pentru tiruri cu lățimea de 5 m fiecare.

„Soluția tehnică constă în realizarea a două poduri paralele cu tablier mixt oțel- beton, gindă continuă cu înălțime variabilă (un pod pentru fiecare sens de circulație). Lucrarea de artă va avea schema statică de grindă continuă cu trei deschideri de 70,00 m + 100,00 m + 70,00 m și lungimea totală de 261,20 m”, se arată în documentația tehnică.

Schița podului, imagine preluată din studiul de fezabilitate

„Traseul are lungimea totală de 1 km și se desfășoară în principal în aliniament. Înainte de intrarea pe rampa podului traseul prezintă două curbe cu raza de 400 m, respectiv 500 m, iar la ieșirea de pe pod, traseul prezintă o curbă cu raza de 350 m”, se mai precizează în proiect.

Randare a proiectului

Punctul de trecere vamal se desfășoară pe o lungime de circa 540 m și este prevăzut cu zonă de parcare și cântar pentru autovehiculele de transport marfă, parcări pentru autoturisme și cladire administrativă. Astfel, investiția presupune și realizarea a două construcții administrative (fiecare de 250 mp), în care își vor desfășura activitatea polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali.

O altă randare din studiu de fezabilitate

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Trafic

To Top