Connect with us

A treia oară cu noroc? O nouă licitație pentru proiectarea parcului industrial Pașcani

În această zonă va fi construit parcul industrial

Proiecte publice

A treia oară cu noroc? O nouă licitație pentru proiectarea parcului industrial Pașcani

Consiliul Județean (CJ) a relansat licitația pentru proiectarea, la nivel de plan urbanistic zonal, a parcului industrial Pașcani, alte două proceduri, cu același obiect, fiind anulate de către autoritatea contractantă. În ambele situații, CJ a decis anularea chiar dacă au existat oferte înaintate de firme de proiectare.

Contractul are o valoare estimată identică cu primele două licitații: aproape 600.000 lei, fără TVA. Ultima procedură a fost anulată întrucât, pe parcursul procedurii de atribuire, au fost constatate „erori sau omisiuni, iar autoritatea contractantă s-a aflat în imposibilitatea de a adopta măsuri corective”.

Termenul pentru deschiderea ofertelor la noua licitație este 3 iunie. În context, amintim că parcul industrial Pașcani ar urma să fie amenajat pe o suprafață de 64,6 hectare, terenul fiind format din două parcele – una de 57,9 ha și cealaltă de 6,7 ha, ambele suprafețe fiind puse la dispoziția de autoritatea locală din Pașcani.

Parcul va fi înființat în suburbia Sodomeni. Terenul este liber de construcții și se află la circa 7 km de Pașcani

Contractul presupune atât întocmirea PUZ, cât și elaborarea documentației pentru obținerea autorizației de construire. Accesul la parcul industrial este prevăzut prin str. Dealul Mare și pe str. 13 Decembrie a localității Sodomeni în str. Ion Creangă a localității Boșteni și apoi în DN28A (str. Moldovei din Pașcani).

Din 2020 încoace, CJ a inițiat mai multe proiecte pentru amenajarea de parcuri industrial. La Lețcani, parcul ar urma să fie dat în exploatare în acest an, iar în fază de pregătire sunt parcurile din Holboca, Pașcani și Dumești.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top