Connect with us

Podu Iloaiei a semnat contractul pentru amenajarea unei rețele velo de 10 km

pista bicicleta conforma cu normativele

Proiecte publice

Podu Iloaiei a semnat contractul pentru amenajarea unei rețele velo de 10 km

Primăria Podu Iloaiei a semnat contractul pentru amenajarea unei rețele de piste pentru bicicliști în lungime totală de 10 km, conform unui anunț publicat recent în sistemul național de achiziții publice.

Contractul are o valoare de 11 milioane lei și a fost semnat cu o asociere de firme formată din companiile Bogdy Trans și Geo Myke, ambele din județul Iași. Fondurile sunt asigurate prin intermediul PNRR, axă de finanțare în care atât Consiliul Județean Iași, cât și Primăria au ratat finanțări uriașe (citește detalii AICI și AICI).

„Obiectivul principal al proiectului constă în asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local”, se precizează în caietul de sarcini. În ampriza DN24, pista de biciclete va avea o lățime de 2,4 metri, în timp ce pe străzile din localitate (vezi lista acestora la finalul articolului) lățimea pistelor va fi de 1,2 metri.

În prezent, în Podu Iloaiei nu există piste pentru bicicliști. După implementarea proiectului, rețeaua velo va cuprinde trasee în ampriza DN24, alături de străzile: Matei Ganea, Duzilor, Nicolae Iorga, Matei Corvin, Neagoe Basarab, Vlad Țepeș, Mihai Viteazu, Cuza Vodă, Dimitrie Cantemir și Petru Rareș.

În ultima perioada, și alte autorități locale din județ au lansat licitații pentru realizarea de piste de biciclete, iar unele proceduri sunt încă în desfășurare – citește și: Investiții de 30 milioane lei pentru amenajarea de piste pentru bicicliști în mai multe localități din județ

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top