Connect with us

Școala modulară de la Pedagogic va fi gata până în toamnă

sursă foto: 4box.ro

Proiecte publice

Școala modulară de la Pedagogic va fi gata până în toamnă

Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” a semnat contractul pentru amenajarea școlii modulare din curtea unității de învățământ, o construcție provizorie în care vor învăța elevii până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Colegiului.

Potrivit anunțului de atribuire publicat marți în sistemul național de achiziții publice, contractul a fost semnat cu firma ieșeană Inbit care va încasa 4,3 milioane lei, fără TVA. La licitație au participat alți doi ofertanți. Conform fișei de date a procedurii, lucrările trebuie efectuate în maximum 4 luni, astfel că sunt create premisele ca elevii de la Pedagogic să înceapă anul școlar 2024-2025 în școala modulară.

Contractul semnat de Colegiu prevede amplasarea a 160 de containere (deja închiriate, parte din alt contract) pe două niveluri astfel încât să cuprindă: 33 Săli de clasă, 2 Laboratoare, o Sală de gimnastică, o Cancelarie, 4 Grupuri sanitare pentru elevi, un Grup sanitar pentru profesori, Holuri de circulație, scări, acces etc. „Infrastructura este concepută sub forma de fundație continuă din beton armat pe două direcții și elevații prevăzute cu centuri la partea inferioară și superioară”, conform proiectului.

De cealaltă parte, Primăria Iași are în continuare probleme cu licitația pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic. În plus, cu toate că fondurile sunt asigurate de Guvern încă de la începutul anului 2023, Primăria nu a semnat contractul de finanțare. În mod normal, programul național inițiat la nivel de guvernamental ar trebui încheiat în 2025, dar este permisă o prelungire de câțiva ani pentru autoritățile locale care nu au reușit încă să facă demersurile necesare pentru începerea lucrărilor, o astfel de situație fiind și în cazul Primăriei Iași.

În context, amintim că licitația de execuție a fost lansată în martie 2023: în trei rânduri, Primăria a stabilit același câștigător (Grup Construcții Est) și de trei ori rapoartele de procedură au fost anulate în urma contestațiilor depuse de Iasicon. Conform acestui constructor, Primăria a evitat să țină cont de problemele invocate atât de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), cât și de instanță.

Din informațiile APIX.ro, Primăria Iași a stabilit un nou câștigător pe 29 aprilie, dar numele firmei încă nu a fost făcut public.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top