Connect with us

Trei firme vor să proiecteze parcul industrial de la Pașcani: Consiliul Județean a început evaluarea

parc industrial miroslava
În prezent, în jud. Iași, doar parcul industrial Miroslava este funcțional

Proiecte publice

Trei firme vor să proiecteze parcul industrial de la Pașcani: Consiliul Județean a început evaluarea

Consiliul Județean (CJ) are în evaluare trei oferte la licitația pentru amenajarea parcului industrial Pașcani la nivel de Plan Urbanistic Zonal (PUZ): sunt aceleași firme care au participat și la procedura inițială lansată de CJ, dar care a fost anulată în februarie 2024.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice, o decizie a CJ în privința câștigătorului va fi anunțată cel târziu la finalul lunii iulie. Ofertanții sunt KXL Studio, Total Business Land și Aria Urbană. Valoarea contractului se ridică la aproape 600.000 lei, fără TVA.

Terenul este format din două parcele: una de 57,9 ha și cealaltă de 6,7 ha, ambele suprafețe fiind puse la dispoziția de autoritatea locală din Pașcani. Parcul va fi înființat în suburbia Sodomeni.

Din 2020 încoace, CJ a inițiat mai multe proiecte pentru amenajarea de parcuri industrial. La Lețcani, parcul ar urma să fie dat în exploatare în acest an, iar în fază de pregătire sunt parcurile din Holboca, Pașcani și Dumești.

Terenul de la Pașcani este liber de construcții și se află la circa 7 km de orașul de pe Siret. Potențialul acestui oraș în viitor va fi valorificat prin faptul că Pașcaniul va deveni un nod rutier important: la sud de municipiu va fi construit nodul de tip turbion, de intersecție între autostrăzile A7 și A8. Nodul face parte din contractul de execuție a autostrăzii Mircești – Pașcani (parte din A7), în cazul căreia se așteaptă emiterea ordinului de începere a lucrărilor (contractul este semnat cu UMB).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top