Connect with us

Blocul lui Surdu din Copou prinde contur

Proiectul inițial propus de Surdu, care, între timp, a suferit modificări

Investiții private

Blocul lui Surdu din Copou prinde contur

Un proiect care a stârnit controverse anul trecut revine în atenția publică. Fostul viceprimar Gabriel Surdu, prin firma Terramold Invest, mai are doar câțiva pași de împlinit pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal în zona Lascăr Catargi.

Planul urbanistic are ca obiect construirea de locuințe colective, spații servicii și alimentație publică, spa, spații tehnice și spații anexe, extinderea și mansardarea unei construcții existente și amenajarea unei parcări subterane.
Investitorul are la dispoziție o suprafață de aproape 2.000 mp. Procentul de ocupare a terenului ajunge la maximum 36%, iar regimul de înălțime este de 12 metri (două nivele subterane, parter, două etaje și un etaj retras).

Noutatea este că Primăria a publicat un raport de informare prin care se dă undă verde ca inițiativa să intre în circuitul legal de avizare la nivelul municipalității. Potrivit specialiștilor instituției, de data aceasta proiectul nu a mai fost contestat de către vecini.

Anul trecut, mai mulți vecini dintr-un bloc alăturat au reclamat că Surdu a demolat o construcție fără a informa cu precizie care sunt planurile sale pentru acea zonă. În plus, un clip video publicat de „Ziarul de Iași” arăta cum un muncitor toaleta cu un bulvoexcavator un salcâm care figura pe lista monumentelor ale naturii. Ulterior, Academia Română a dat aviz favorbil tăierii copacului, ceea ce s-a și întâmplat.

Localizare precisă a amplasamentului (Google Earth, prelucrare Apix)

Imagine de anul trecut, după demolarea uneia dintre construcțiile existente, context care a stârnit revolta unor vecini

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top