Local
Businessurile autohtone din Palas răspund cererii tot mai mari de produse originale
Dintotdeauna antreprenorii autohtoni au jucat un rol foarte importat atunci când vorbim de transmiterea culturii locale, păstrarea tradițiilor, dar și de promovarea zonelor unde aceștia își desfășoară activitatea. În ultimii ani, în rândul clienților s-a simțit o aplecare mai mare spre produsele și businessurile de acest tip, aceștia dorindu-și să se simtă conectați cu valorile și tradițiile, dar și să își achiziționeze produse personalizate, de calitate și care se potrivesc cerințelor acestora. Ansamblul Palas este unul dintre proiectele în care antreprenorii cu idei îndrăznețe găsesc sprijin pentru businessurile lor și unde, datorită traficului foarte mare de care ansamblul dispune, aceștia beneficiază de un vad mare de clienți din toate categoriile.
„Palas este un loc de referință, având un trafic constant și diversificat. Poziționarea noastră aici ne oferă acces la un public larg, iar proximitatea față de evenimentele care au loc în Palas, dar și de clădirile de birouri ne permite să fim mereu aproape de clienții noștri care caută aranjamente florale atât pentru ocazii personale, cât și pentru business”, a declarat fondatoarea Lady Events, Laura Sârbu. Povestea florăriei a început în 2012 fiind unul dintre businessurile care s-au deschis odată cu proiectul din inima orașului și care au evoluat de-a lungul timpului, consolidându-și reputația prin calitate și atenție la detalii. Concentrându-se pe experiența clientului și calitatea produselor oferite, Lady Events este unul dintre businessurile care a crescut organic, ințial fiind dispusă pe 30 mp, iar în prezent, locația aflată la parterul Palas, își desfășoară activitatea într-un spațiu de 100 mp.
Și în segmentul alimentar se resimte tendința clienților de a căuta gusturile și produsele tradiționale. În Palas, sub Auchan sunt concentrate mai multe business-uri locale de succes, printre care și: Cămara lui Baciu, Kosarom Fine Store, Meat Concept Store, Prisaca Bârnova, Status Coffee, Legumele De Acasă și Zimbria. „Suntem încântați că am deschis o nouă locație Zimbria în Palas, un loc în care tradiția întâlnește modernitatea. Prin această extindere, ne dorim să aducem mai aproape de inimile oamenilor gusturile autentice ale copilăriei și să le oferim experiențe culinare unice, create cu aceeași pasiune și dedicare care au stat la baza brandului nostru încă de la început. Pentru noi, fiecare produs nu este doar o delicatesă, ci o poveste, o bucată de istorie pe care dorim să o împărtășim cu toți cei care ne trec pragul,” spune Marius Verdeși, fondator Zimbria.
Tot în Palas, în food court se află L’Atelier De L’Eclair, un business de familie a cărui poveste a început în anul 2022, atunci când Alexandra a dorit, alături de soțul ei, să ducă mai departe pasiunea sa pentru deserturi delicioase. Alexandra Habuc, manager L’Atelier De L’Eclair: „Dorința noastră este să oferim produse și servicii de calitate, prin creșterea unui brand de succes, având în vedere că ne-am asumat, încă de la început, accesarea unui segment de nișă, respectiv cofetăria premium. Aducem iubitorilor de dulce o colecție permanentă de produse care au la bază ingrediente fresh pe toată durata anului (lămâie, vanilie, ciocolată, alune, caramel), dar și o colecție temporară, în funcție de fructele specifice fiecărui sezon (zmeură, căpșuni, afine, pepene galben, cireșe, portocale).”
Mai mult, producătorii locali sunt primii la care clienții apelează când își doresc un produs personalizat astfel încât să se plieze pe fiecare cerință, până la cele mai mici detalii, plecând de la elementele de design, construcție, până la fitting. Două exemple de astfel de businessuri sunt Maria’s Ladybugs, un atelier de bijuterii care realizează și produse bespoke, și Iliart, producător local de articole din piele. Ambele se afla în ansamblul Palas, la nivelul -3.