Connect with us

Ce buget are al doilea cel mai mare oraș din județ: Pașcani vs Miroslava

Local

Ce buget are al doilea cel mai mare oraș din județ: Pașcani vs Miroslava

Pașcaniul a estimat un buget local pentru acest an în sumă de aproape 85 milioane lei, potrivit unei unei hotărâri recente a Consiliului Local (CL). Din această sumă, 33 milioane lei sunt prevăzute pentru investiții. Anul trecut, Pașcaniul a avut cheltuieli mai mici față de Miroslava.

În acest an, bugetul Pașcaniului este similar cu al Miroslavei, în condițiile în care, cel puțin la nivel de statistici oficiale, orașul de pe Siret are o populație aproape dublă față de cel al comunei limitrofe municipiului Iași.

Una dintre cele mai importante surse de venit la bugetele local sunt sumele repartizate de către guvern în baza impozitului pe venit, profit și câștiguri de capital: în acest caz, Pașcaniul are (estimate) venituri de 26 milioane lei, în timp ce Miroslava de 18 milioane lei.

  • Anul trecut, Pașcaniul a reușit să cheltuiască puțin peste 50,6 milioane lei, conform execuției bugetare detaliate consultată de APIX.ro. Suma cheltuită de Primăria Pașcani este mai mică față de cea cheltuită în Miroslava – 52 milioane lei. La capitolul venituri, Pașcaniul a avut cu 6 milioane lei mai mult față de comuna menționată

De remarcat că, în Pașcani, sunt peste 1.100 de firme active, iar în cea mai bogată comună din județ sunt în jur de 330 de companii. În alocarea sumelor din impozitul pe venit, cea mai mare pondere vine din impozitul pe venitul/profitul firmelor și pe salarii.

Pașcaniul estimează că va avea venituri la buget de 78,7 milioane lei, în timp ce cheltuielile vor fi de 84,8 milioane lei: deficitul va fi acoperit din excedentul bugetar al anilor trecuți – respectiv o sumă de 6,1 milioane lei care a fost repartizată pentru secțiunea de dezvoltare.

La secțiunea de funcționare, Pașcaniul are prevăzută o alocare de 52 milioane lei, iar cheltuielile aferente secțiunii de dezvoltare sunt estimate la 32,6 milioane lei. La fel ca în cazul altor localități, principalele investiții țin, de regulă, de modernizare de străzi, protecția mediului, învățământ etc.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top