Connect with us

Cea mai mare licitație de lucrări din istoria Iașului este pe cale de a fi lansată

Proiecte publice

Cea mai mare licitație de lucrări din istoria Iașului este pe cale de a fi lansată

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate (ANDIS) a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea licitației pentru construirea Spitalului Regional de Urgență (SRU), o lucrare care se va ridica la peste 300 milioane euro.

Înainte de lansarea procedurii, ANDIS a decis să realizeze o consultare a pieței pentru informații actualizate privind domeniul construcțiilor, dar și pentru a aduna propuneri din partea firmelor interesate să participe la licitație. Consultarea are loc în perioada 9 – 28 octombrie, iar firmele pot trimite propuneri cel târziu pe 20 octombrie.

În cadrul consultării, ANDIS pune la dispoziție firmelor interesate mai multe documente relevante pentru viitoarea licitație, inclusiv varianta draft a contractului. „Prin procesul de consultare a pieței, ANDIS urmărește obținerea unor informații actuale de la operatorii economici din domeniu, informații necesare în vederea pregătirii organizării și desfășurării procedurii de achiziție. Principalele subiecte de discuție ce vor fi supuse consultării includ aspecte tehnice, financiare, contractuale pentru planificarea procedurii de atribuire”, a arătat ANDIS.

Din varianta draft a contractului putem afla detalii precum:

  • termenul de execuție este de 44 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor
  • garanția de bună execuție va fi de 10% din valoarea contractului (fără TVA), iar, la finalizarea lucrărilor, va fi restituit 70% din sumă
  • în cazul în care se întârzie cu transmiterea programului de execuție, vor fi aplicate penalități de 50.000 lei/zi
  • vor fi efectuate plăți în avans, iar valoarea fiecărei tranșe din aceste plăți va fi de 2,5% din prețul contractului, la care se adaugă TVA. Numărul maxim de tranșe va fi 4 – maxim o tranșă pentru fiecare an contractual

În context, amintim că ANDIS are în desfășurare două licitații cu referire la SRU Iași

Valoarea totală pentru construirea și punerea în explotarea SRU se ridică la peste 550 milioane euro, fonduri care sunt deja asigurate. Potrivit estimărilor proiectantului SRU, în primul an de funcţionare, spitalul va gestiona peste 47.500 de internări continue şi peste 100.000 de urgenţe. Cheltuielile operaţionale ale SRU vor trece pragul de 70 milioane euro anual, în condiţiile în care unitatea va avea 3.000 de angajaţi.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top