Connect with us

Cheșcu nu a reușit să scoată un PUZ pe un spațiu verde și vinde terenul cu 4,1 mil. euro

Terenul se află în zona Doi Băieți

Tranzacții

Cheșcu nu a reușit să scoată un PUZ pe un spațiu verde și vinde terenul cu 4,1 mil. euro

Un teren cu o suprafață de peste 5.100 mp, din Tătărași, a fost scos la mezat pe site-urile de imobiliare. Recent, Comisia de urbanism de la nivelul Consiliului Județean a respins un proiect urbanistic care prevedea construirea pe acest teren a unor blocuri cu un regim de până la 11 etaje. În lipsa aprobării în această Comisie, CJ nu poate emite avizul unic, iar proiectul nu poate ajunge să fie aprobat la nivelul Consiliului Local.

Terenul are deschidere la strada Vasile Lupu și str. Ciurchi”, este descrierea succintă de pe site-urile de specialitate. La anunț este asociată o imagine care identifică terenul pe Google Earth, suprafața fiind aceeași pe care firma Flux, patronată de Gheorghe Cheșcu, propunea un ansamblu cu blocuri de locuințe.

Captură de pe site-ul OLX

Potrivit proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus de Flux pe terenul în cauză, cele patru clădiri vor avea un regim cu subsol, demisol, parter, mezanin și 8, 9, 10 și, respectiv, 11 etaje. Principala cale de acces la amplasament este strada Vasile Lupu, dar accesul în viitorul complex va fi asigurat și din str. Ciurchi. Proiectul prevede amenajarea a 305 locuri de parcare (subteran și la nivelul solului).

Proiectul a fost respins, în august 2021, de către Comisia de arhitecți de la nivelul Primăriei, iar, în decembrie 2021, a primit de asemenea aviz nefavorabil întrucât, conform reglementărilor actuale, utilizările admise sunt funcțiuni de spațiu plantat public respectiv spații plantate, circulații pietonale din care unele ocazional carosabile pentru întreținerea spațiilor plantate, mobilier urban, amenajări pentru joc și odihnă, adăposturi, grupuri sanitare, spații pentru administrare și intervenție având suprafața limitată la cel mult 60 mp.

Randare din proiectul Flux – citește detalii

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top