Connect with us

Consiliul Județean a emis zeci de avize urbanistice în luna martie

Utile

Consiliul Județean a emis zeci de avize urbanistice în luna martie

Consiliul Județean (CJ) a eliberat, în luna martie, zeci de avize urbanistice solicitate în diverse comune din județ. În general, avizele au făcut referire la locuințe și branșamente la rețele de utilități.

Autorizațiile de construire au fost emise pentru solicitanți din localități precum Fântânele (construire locuință), Miroslava (alimentare cu energie electrică locuință), Podu Iloaiei ErbiceniFocuri (interconectare și construire rețea telecomunicații electronice), Victoria (construire locuințe și reabilitarea unui drum comunal) și Ciurea (racord la utilități locuințe existente).

Un număr mult mai mare de acte a fost eliberat în ceea ce privește certificatele de urbanism (circa 40). În Miroslava va fi extinsă o rețea de canalizare din str. Iftimie Bârleanu și până în șos. Nicolina din mun. Iași, solicitantul fiind un dezvoltator diin zonă (Miroslava Development 4 SRL). În Stolniceni-Prăjescu va fi construit un centru multifuncțional, în timp ce la Movileni și Erbiceni vor fi reabilitate cinci școli, iar în Scânteia și Focuri vor fi modernizate drumuri locale.

Un aviz important a fost acordat operatorului ApaVital pentru comunele Voinești, Horlești, Țibana și Țibănești. În acest an, ApaVital va demara poate cea mai mare investiție din istoria Iașului, respectiv de cel puțin 340 milioane euro. Proiectul prevede dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în mai multe zone din județ, iar perioada de implementare este 2018 – 2023, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

To Top