Connect with us

Cum arată clădirea fostei fabrici de tricotaje după finalizarea lucrărilor

Investiții private

Cum arată clădirea fostei fabrici de tricotaje după finalizarea lucrărilor

Punct final în restaurarea imobilului monument istoric din Păcurari în care a funcționat fabrica de tricotaje: lucrările au fost terminate încă de la sfârșitul anului trecut, dar abia recent au fost scoase schelele.

Potrivit autorizației de construire obținută de investitor, clădirea va adăposti: spații de depozitare, servicii comerciale și servicii către întreprinderi.

Lucrările de refacere a clădirii au debutat la începutul anului 2020, iar beneficiarul este firma Luisier SRL, patronată de fosta soție a omului de afaceri Cristin Zămosteanu. Conform autorizației 732/2018 au avut loc lucrări de reconstruire, recompartimentare și consolidare.

În martie 2019, Asociația CIVICA a lansat o petiție online pentru salvarea imobilului.

„Fosta Fabrică de Tricotaje din Păcurari nr. 115, clădire-monument istoric, se află în pericol. Iașul are deja experiența pierderii unor clădiri monument, fostele fabrici de Țigarete și de Bere. Nu lăsa şi Fabrica de Tricotaje să urmeze același scenariu! Reabilitată, ar putea fi repusă în serviciul comunității. Poate deveni, de exemplu, un centru cultural de cartier. Odată cu pierderea patrimoniului istoric pierdem şi memoria oraşului!”, spunea asociația CIVICA în campania lansată pe declic.ro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top