Connect with us

Două noi clădiri, cu câte 12 etaje, vor fi aprobate în zona Aurel Vlaicu

Investiții private

Două noi clădiri, cu câte 12 etaje, vor fi aprobate în zona Aurel Vlaicu

Consiliul Local (CL) va da undă verde unui nou proiect imobiliar în Aurel Vlaicu, o zonă care va trece prin transformări radicale în următorii ani, din punct de vedere urbanistic, în contextul dezafectării fostelor hale industriale și intenția unor investitori de a construi blocuri de locuințe.

Proiectul aparține firmei Hoffer Impex SRL și constă în construirea de locuințe colective, birouri și spații comerciale. Amplasamentul are o suprafață de peste 4.000 mp, iar terenul se află în fața fostelor hale ASAM, în locul cărora a fost aprobat deja un proiect major privind amenajarea de apartamente în blocuri înalte.

Perspectivă dinspre str. Aurel Vlaicu cu cele două noi imobile ale Hoffer

Regimul de înălțime a imobilelor Hoffer este cu două niveluri în subsol, parter, mezanin și 12 etaje, la o înălțime maximă de 55 metri. Accesul către clădiri va fi asigurat din str. Aurel Vlaicu. Conform unui calendar estimat pentru realizarea construcțiilor, lucrările se vor desfășura timp de trei ani, în perioada iulie 2025 – iulie 2028.

Clădirile Hoffer sunt cu portocaliu, la sud de parcela colorată cu verde (teren unde va fi construit ansamblul de blocuri al ASAM). Planșa ilustrează toate proiectele care se află în diverse faze de autorizare sau construire din zona Aurel Vlaicu [click pe imagine pentru a o mări]

În zonă se află construcții cu diverse funcțiuni: locuințe individuale și colective, spații comercial, spații pentru servicii publice etc., dar tendința este de dezvoltare a unui cartier, având în vedere proiectul ASAM și alte investiții de anvergură din zonă care vizează construirea de blocuri.

Așa cum Apix.ro a mai scris, în zona Aurel Vlaicu sunt numeroase proiecte imobiliare care vor reconfigura zona din temelii:

  • proiectul din Aurel Vlaicu 87, pe 5,6 ha: 24 imobile cu 1.000 de apartamente (Phoenix Trend, citește detalii)
  • proiectul ASAM, o investiție ce presupune cel puțin 30 de tronsoane de bloc (citește detalii)
  • proiectul CCI Construct, pe 1,4 ha: 8 blocuri cu 500 de apartamente (în avizarecitește detalii)
  • proiectul Radan Construct – un ansamblu cu 8 blocuri cu 10 etaje (citește detalii)
  • proiectul din bd. Chimiei (trei persoane fizice: Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg), pe 6.400 mp: bloc cu 7 tronsoane și 227 apartamente (în construcție – citește detalii)
  • proiect Construcții Hidrotehnice, pe Aurel Vlaicu, preluat de dezvoltatorul Cristinel Bolobiță, în apropiere de Podul Sf. Ioan, pe 1,7 ha: 7 blocuri cu circa 200-300 de apartamente (în fază de obținere autorizație, aprobat deja de CL – citește detalii)
  • proiect Primăria Iași, în spatele ANL Grădinari: 16 tronsoane cu 288 de apartamente (program multianual, lucrările la primele patru tronsoane încep în primăvara anului 2019, fiind eliberate toate avizele necesare – citește detalii)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top