Connect with us

Două proprietăți sunt scoase la concesiune în zone cu potențial semnificativ de dezvoltare

Casa Călăului (via Google Earth)

Proiecte publice

Două proprietăți sunt scoase la concesiune în zone cu potențial semnificativ de dezvoltare

Consiliul Județean (CJ) va scoate la licitație (concesiune) în perioada următoare două terenuri situate în două zone cu potențial semnificativ: Manta Roșie și Aeroport. În primul caz, licitația este deja în derulare, iar în cealaltă situație procedura urmează să fie lansată.

Despre terenul din Manta Roșie, APIX.ro a scris în mai multe rânduri: este vorba despre concesionarea a 2,3 hectare de teren pe care se află un monument istoric cunoscut drept „Casa Călăului”. În prezent, se cunoaște și data licitației: 17 mai. Prețul de pornire este de la 9.000 euro/an, iar perioada de concesionare este de cel puțin 49 de ani, în condițiile în care proprietatea imobiliară a fost evaluată la aproape 420.000 euro.

Casa Călăului are o suprafață de 675 mp, iar terenul aferent ajunge la peste 23.000 mp. Pe teren se mai află o construcție de 256 mp ce a avut funcțiunea de sală de sport

Viitorul concesionar va putea construi pe teren după ce va întocmi un Plan Urbanistic Zonal. Lucrările la construcțiile propuse pe amplasament și amenajarea suprafețelor trebuie finalizate în maximum 5 ani. În caietul de sarcini este specificat faptul că este interzis orice proiect imobiliar cu locuințe colective sau individuale. Inițial, pe acest amplasament, Consiliul Județean avea în plan construirea unui bazin olimpic, proiect inițiat de fosta administrație care a fost abandonat între timp. „Prin concesionarea acestui imobil se aduc venituri suplimentare la bugetul județului”, se arată în proiect.

În cel de-al doilea caz, procedura va viza concesionarea a 15.400 mp în zona Moara de Vânt, la Aeroport, lângă Hangarul Aerostar. Evaluarea terenului a arătat o valoare de aproape 450.000 euro, iar concesionarea ar urma să fie făcută pe minimum 25 de ani. „Terenul se află în zona de servitute aeronautică civilă”, se precizează în documentație. Având în vedere perioada minimă de concesiune stabilită, licitația va avea un preț de pornire de la circa 18.000 euro/an.

Deocamdată, nu a fost stabilită data licitației, în condițiile în care hotărârea de aprobare a procedurii va fi adoptată pe 27 aprilie de către consilierii județeni. În cuprinsul hotărârii se precizează că obiectivul constă în „realizarea unei capacități de producție pentru activități de întreținere și mentenanță elicoptere”.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top