Connect with us

Încă 24 de autobuze electrice ajung la Iași: sunt produse de chinezi în parteneriat cu o firmă din România

Anul trecut, BMC și ZTE au livrat autobuze similare în Suceava

Local

Încă 24 de autobuze electrice ajung la Iași: sunt produse de chinezi în parteneriat cu o firmă din România

Primăria Iaşi a semnat contractul pentru livrarea a 24 de autobuze electrice. Mijloacele de transport, cu o lungime de 10 metri, vor fi furnizate în baza unui parteneriat între producătorul român BMC Truck & Bus şi gigantul chinez ZTE.

Autobuzele electrice vor ajunge la Iași într-un termen de 19 luni, conform Silviei Colacea, director executiv BMC. „Autobuzele pe care urmează să le livrăm municipiului Iaşi sunt produse de unul dintre cei mai mari producători de autobuze electrice din lume, este vorba despre ZTE Smart Auto, parte a gigantului ZTE Corporation”, a declarat Silvia Colacea. Ea a precizat că fabrica ZTE are o capacitate anuală de producţie de 25.000 de autobuze electrice.

Autobuzele ZTE au încorporate echipamente de la furnizori consacraţi, de top”, a mai spus reprezentantul firmei. Potrivit acesteia, autonomia bateriei electrice la autobuzele ZTE este de 130 km, în condiţiile în care aerul condiţionat este pornit în permanenţă. Un autobuz are o capacitate de aproape 100 de locuri (24 pe scaune).

În ceea ce priveşte staţiile de încărcare, contractul presupuse și amenajarea a 7 staţii de încărcare rapidă şi a 24 de staţii de încărcare lentă, Silvia Colacea a precizat că staţiile rapide asigură, într-o încărcare de 10 minute, o autonomie de 60-70 km.

Anul acesta, Primăria a mai semnat un contract pentru livrarea de autobuze electrice, de data aceasta cu producătorul polonez Solaris, tot în urma unei licitaţii organizate de către Ministerul Dezvoltării. În acest caz, valoarea achiziţiei se ridică la 51,6 milioane lei, iar primele mijloace de transport vor ajunge la Iaşi începând cu prima parte a anului viitor. În context, amintim că, recent, PESA a finalizat livrarea a 16 tramvaie, iar de la producătorul Bozankaya (Turcia) sunt aşteptate încă 13 tramvaie până la finalul anului viitor.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top