Connect with us

Municipiul Iași devine acționar la ApaVital: Consiliul Local va aproba achiziția de acțiuni

plen consiliu local iasi

Local

Municipiul Iași devine acționar la ApaVital: Consiliul Local va aproba achiziția de acțiuni

Consiliul Local (CL) Iași va aproba miercuri, în ședință extraordinară, achiziția de acțiuni la operatorul de apă și canalizare ApaVital. În prezent, municipiul Iași nu este acționar, dar este membru al Asociației Regionale a Serviciilor de Apă Canal Iași (ARSACIS), autoritate tutelară a ApaVital.

Achiziția de acțiuni este posibilă în urma unei majorări a capitalului social, demers pe care ApaVital îl face pentru a-și putea extinde activitățile în alte localități, pe listă fiind municipiul Roman și comuna Gherăești, ambele localități din județul Neamț.

„A fost aprobată majorarea de capital social în vederea îndeplinirii condițiilor pentru preluarea de noi arii de operare de către societate, ca operator al serviciilor de alimentare cu apă și canalizare”, se arată în nota de fundamentare aferentă proiectului de hotărâre de Consiliu Local.

Legea serviciilor publice precizează că, în cazul unei majorări a capitalului social, trebuie cooptate și autorități publice pe raza cărora ApaVital desfășoară deja activități, dar nu sunt încă acționari. În acest context a avut loc o corespondență între operator și municipalitate, iar Primăria Iași și-a dat acordul pentru intrarea în acționarat.

În urma majorării, ApaVital va avea un capital social de aproape 80 milioane lei. Județul Iași va rămâne acționar majoritar cu peste 786.000 de acțiuni, în timp ce municipiul Iași va avea doar 999 acțiuni, alte 500 fiind preluate municipiul Roman și una de către comuna Gherăești.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top